Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

 

Γεννήθηκε στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας το 1981, όπου και μεγάλωσε. Οργανώθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Νεολαία Συνασπισμού, υπό τον τότε Γραμματέα της, Αλέξη Τσίπρα. Σπούδασε και αποφοίτησε από την Σχολή Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου, ενώ παράλληλα ανέπτυξε δράσεις στο πλαίσιο του Συλλόγου Φοιτητών αναφορικά με τα προβλήματα των ΤΕΙ και την απόπειρα υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης. Την ίδια περίοδο συμμετείχε ενεργά στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και στα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Τα αμέσως επόμενα χρόνια, εργάστηκε ως υπεύθυνος παραγωγής σε διάφορες μονάδες κτηνοτροφίας στην Πρέβεζα. Σε εκείνη τη φάση της ζωής του, αποφάσισε να παρακολουθήσει και να αποφοιτήσει από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας στην Αθήνα, πραγματοποιώντας τα πρώτα βήματά του στην «Αυγή», όπου και εργάστηκε στο ελεύθερο πολιτικό ρεπορτάζ.

Εξελέγη βουλευτής στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 στη Περιφέρεια Πρέβεζας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανεξελέγη στην ίδια Εκλογική Περιφέρεια στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου 2015, όπως και στις εκλογές του Ιουλίου του 2019.

Διετέλεσε Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τον Φεβρουάριο του 2019 έως και τις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου 2019.

Από το 2012 έως σήμερα είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Υπήρξε αντιπρόεδρος της επιτροπής αυτής από το Σεπτέμβρη του 2015 έως το Φεβρουάριο του 2019.

Επίσης, υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπως και των ειδικών επιτροπών Παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος.

Υπήρξε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας, όπως και μέλος της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας-Ιρλανδίας και Ελλάδας-ΗΠΑ.

Μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ από το Σεπτέμβρη του 2015 έως σήμερα.

Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως σήμερα.

Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Παπαϊωάννου.