Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

21|08|2015
Ο Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6

Ο Κώστας Μπάρκας παραχώρησε συνέντευξη στον Πρίσμα 91,6 και στους δημοσιογράφους Χάρη Τσάντη και Μιχάλη Μίχο.

 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ν .Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας μίλησε στον Prisma 91,6 και τους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη για την παραίτηση της κυβέρνησης και την διαδικασία των εκλογών που ακολουθεί.

«Ήταν ένα διαζύγιο προδιαγεγραμμένο, οι σύντροφοι της αριστερής  πλατφόρμας αποφάσισαν ότι το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης θα πραγματοποιηθεί από συντρόφους , μέλη, στελέχη του κόμματος  τα οποία δημιούργησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, έβαλαν πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, μπήκαν σε θέσεις κυβέρνησης, έγιναν υπουργοί και αυτό το σχέδιο που πρωτοακούστηκε από την δεξιά του κ Σαμαρά υλοποιείται και από τους ανθρώπους και συντρόφους που επέλεξαν έναν διαφορετικό δρόμο.» σχολίασε ο βουλευτής σε σχέση με την Αριστερή Πλατφόρμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χάσει τα Ριζοσπαστικά του χαρακτηριστικά που είχε παρότι υπέγραψε μια συμφωνία, παρότι έγινε κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε πλήρως φυσιογνωμία. Εγώ το χαρακτηρίζω μία βίαιη ωρίμανση όλων. Πρέπει  όλοι να ωριμάσουμε βιαίως και να κοιτάξουμε την ελληνική κοινωνία και το λαό.» σημείωσε ο Κώστας Μπάρκας σχετικά με την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο  βουλευτής Πρέβεζας ερωτηθείς για τις διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τις υπόλοιπες δυνάμεις που έχουν συνυπογράψει την συμφωνία απάντησε: «Υπάρχει μια τεράστια διαφορά, εμείς θεωρούμε ότι τα μνημόνια δεν είναι λύση για την χώρα, παρόλα αυτά αναγκαζόμαστε να τα υπογράψουμε για να μην μπει σε περισσότερες περιπέτειες η χώρα, από την άλλη η αντιπολίτευση λέει  ότι τα μνημόνια είναι λύση για την χώρα και μάλιστα πρέπει να τα εφεύρουμε?». Οι διαφορές της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα άλλα κόμματα θα είναι τεράστια τόνισε ο Κ. Μπάρκας και  αναφέρθηκε σε όσα κατάφερε από την διαπραγμάτευση να πετύχει ο κ Τσίπρας και στις «δομικές διαφορές» που υπάρχουν. "Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε διαπραγμάτευση 6 μήνες, πέτυχε πράγματα και θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται υπέρ του λαού".