Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

11|12|2015
Ο Κώστας Μπάρκας στο MEGA

Η πολιτική αντιπαράθεση για το μεταναστευτικό ζήτημα χτύπησε «κόκκινο» στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», το πρωί της Παρασκευής, 11 Δεκεμβρίου, στην οποία είχαν προσκληθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η εκπρόσωπος του Ποταμιού, Αθηνά Δρέττα και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Μεταξύ των θεμάτων που σχολιάστηκαν, το μεταναστευτικό κυριάρχησε. Επιπρόσθετα, αποτέλεσε αφορμή για να ξεδιπλωθεί η συντηρητική ατζέντα της ΝΔ, η οποία διεκδικεί να «χτίσει» μια «Ευρώπη φρούριο». Μάλιστα, ο λαϊκισμός και το θράσος της ξεπέρασε κάθε όριο, καθώς ο εκπρόσωπός της προσπάθησε να χρεώσει στη κυβέρνηση τους πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στο Αιγαίο, παρομοιάζοντας τη Λαμπεντούζα με το Ελληνικό και τη Μυτιλήνη.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, ο οποίος τόνισε «Κατάντια της ΝΔ να λαϊκίζει πάνω στις ψυχές πνιγμένων παιδιών».

Ερωτηθείς, για τη διάσταση που έχει λάβει το μεταναστευτικό ζήτημα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε   " Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, δε λύνεται με κραυγές, πρέπει η Ευρώπη να εγκύψει πάνω σ' αυτό το θέμα".