Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

16|12|2020
Κώστας Μπάρκας: Ο Προϋπολογισμός κατά γενική παραδοχή δεν βγαίνει

«Ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών που είπε ότι «καταθέτουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος θα αναθεωρηθεί και μέσα στο 2021» είναι αυτός που μέσα στο 2020 αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την ύφεση στη χώρα μας τέσσερις φορές», ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή Νομού Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Μπάρκα, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ήπειρος TV. Για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, ο κ. Μπάρκας επισήμανε, ότι «Το 2011, δηλαδή τη χειρότερη μνημονιακή χρονιά, η ύφεση στην Ελλάδα ήταν της τάξεως του 9,1%. Τώρα υπάρχουν προβλέψεις που λένε ότι η χώρα μας μπορεί να ακουμπήσει το 15% και η κυβέρνηση για δεύτερη φορά, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, αποφασίζει να μη βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολλές από αυτές, όπως λένε, δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν μετά το δεύτερο Lockdown. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να φέρνει έναν προϋπολογισμό εν μέσω πανδημίας, ο οποίος μειώνει τον προϋπολογισμό για την Υγεία.»

Ερωτώμενος για την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή της Πρέβεζας μετά την απόφαση της κυβέρνησης για λειτουργία καταστημάτων μόνο μέσω «click away» ο κ. Μπάρκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για μία γελοιότητα, το click away, δια στόματος του Υπουργού Ανάπτυξης, θα βοηθήσει μόνο τις πολύ μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Η αγορά, τουλάχιστον στην Ήπειρο, δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Οι καταστηματάρχες βρίσκονται σε απόγνωση και η κυβέρνηση είναι μακρυά από τα προβλήματά τους. Επιχειρήσεις μένουν έξω από προγράμματα τα οποία ανακοίνωνε η κυβέρνηση, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις και δεν γνωρίζουν τον λόγο.»

Κλείνοντας ο κ. Μπάρκας τοποθετήθηκε και για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να ψηφίσει «παρών», όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες, λέγοντας «Οι ήττες που έχει υποστεί η χώρα μας στην εξωτερική της πολιτική έχουν ονοματεπώνυμο. Φτάσαμε από τις κυρώσεις που θα «δαγκώνουν» στις μη κυρώσεις. Εδώ και καιρό όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από την κυβέρνηση να μας πει τον ακριβή τρόπο που θα διοχετευτούν τα χρήματα σε εξοπλιστικές δαπάνες, ώστε να υπάρχει διαφάνεια. Έτσι λοιπόν δεν καταψηφίσαμε, όπως ψευδώς λέγεται, τον προϋπολογισμό για την Εθνική Άμυνα, αλλά ψηφίσαμε παρών ζητώντας έλεγχο, διαφάνεια και να μας ενημερώσει η κυβέρνηση που θα πάνε αυτά τα αυξημένα χρήματα.». Σχολιάζοντας την άρση ασυλίας του κ. Πολάκη άφησε αιχμές τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι «Είναι έλλειμμα δημοκρατίας το γεγονός ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ «σύρθηκε» μετά από υπόδειξη ενός εκδότη φίλου, κουμπάρου της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη, να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη ενώ για το ίδιο ζήτημα δεν είχε αρθεί. Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας.»

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο: