Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

25|11|2020
Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση με την «Έκθεση Πισσαρίδη» ετοιμάζει Μνημόνιο

Τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης, τόσο στη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, όσο και στον τομέα της οικονομίας, όπου πολιτεύεται ενάντια στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, ανέδειξε με την τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας «Η σημερινή συζήτηση γίνεται και υπό το πρίσμα της Έκθεσης Πισσαρίδη. Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία, εργαλειοποιεί τον φόβο των ανθρώπων, λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τοποθετεί αυτά που η ίδια θέλει να περάσει και να ψηφίσει στη Βουλή, επειδή η ίδια δεν μπορεί και αντιλαμβάνεται την ένταση που θα δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία, σε μια ομάδα ειδικών με επικεφαλής τον κ. Πισσαρίδη. Αυτή η ομάδα προτείνει και η κυβέρνηση προφανώς θα δεχθεί τις προτάσεις Πισσαρίδη, δηλαδή την εφαρμογή μιας ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Είναι ένα Μνημόνιο που θα έχει τον τίτλο «Έκθεση Πισσαρίδη» ».

Ως προς το ζήτημα της διαχείρισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας και τις κυβερνητικές ευθύνες, ο κ. Μπάρκας σημείωσε «Η σημερινή συζήτηση γίνεται υπό τον ήχο, υπό τις φωνές μιας μακάβριας αριθμητικής, την οποία έκαναν χρήση οι υπουργοί της κυβέρνησης. Ο πρώτος Υπουργός είναι ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος είπε ότι όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ, οι μισοί, επειδή έτσι είναι το ποσοστό, πεθαίνουν. Δηλαδή, ο κ. Γεραπετρίτης, επί της ουσίας, έκανε αναγγελία θανάτων για όσους βρίσκονται στις ΜΕΘ και δίνουν τη μάχη. Και δίνουν τη μάχη όχι μόνο αυτοί, αλλά και οι γιατροί σε όλη την Ελλάδα, για να κρατήσουν αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή. Νομίζω λοιπόν, ότι ο κ. Γεραπετρίτης θα πρέπει να ανακαλέσει αυτή την τοποθέτησή του. Αλλά δυστυχώς η κατάσταση έγινε χειρότερη γιατί σήμερα ο κ. Μητσοτάκης από Βήματος Βουλής έκανε και αυτός χρήση της ίδιας φράσης. Νομίζω λοιπόν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον μπούσουλα. Ο δεύτερος ήχος είναι του Υπουργού Ανάπτυξης, του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος πανηγυρίζει, φαντάζομαι με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μιας και ψηφίζουν τα νομοσχέδια που φέρνει η Κυβέρνηση στη Βουλή. Πανηγυρίζει για το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουμε δώδεκα φορές λιγότερους θανάτους σε σχέση με κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Παρακαλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μη συμμετάσχουν στο πανηγύρι του κ. Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης ας απομονωθεί, ή ας πανηγυρίζει μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ο τρίτος της παρέας είναι ο κ. Κοντοζαμάνης, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει τη συνταγογράφηση των τεστ covid για το σύνολο του πληθυσμού, γιατί θα οδηγήσει σε σωρεία συνταγογραφήσεων από τους γιατρούς. Λες και οι πολίτες δεν πληρώνουν από την τσέπη τους σε ιδιωτικά κέντρα τα τεστ, διότι η κυβέρνηση είναι απούσα. Και οι τρεις υπουργοί δεν τοποθετήθηκαν εναντίον της κυβέρνησης, αλλά ουσιαστικά τοποθετήθηκαν αναγνώρισαν την ανικανότητα του ίδιου του Πρωθυπουργού να μπορέσει να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης, στις 25 Μαΐου ανακοίνωσε ότι αν μας χτυπήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας θα είμαστε πιο έτοιμοι. «Είμαστε πιο εκπαιδευμένοι στα μέτρα ατομικής προστασίας.». Αυτά είναι τα γραφόμενα του κ. Μητσοτάκη. Και φτάσαμε στο σημείο αυτή τη στιγμή, ειδικά η Βόρεια Ελλάδα να δυσκολεύεται πάρα πολύ στη διαχείριση των περιστατικών. Σήμερα έχουμε μια τρομερή αύξηση των διασωληνωμένων και η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.».

Ο κ. Μπάρκας ανέλυσε τη διαφορά των πολιτικών που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με εκείνες της Νέας Δημοκρατίας ως προς τη στήριξη των εργαζόμενων της χώρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Αναρωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Γιατί, κατά την άποψή μας, ευνοεί μόνο τους μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας. Να θυμίσω ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά έντεκα ποσοστιαίες μονάδες, από τα 586 στα 650 ευρώ. Εμείς επίσης είχαμε δεσμευθεί, ότι αν είχαμε τη διακυβέρνηση μετά τις εκλογές του 2019 το πρώτο βήμα θα ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ. Όμως, με ένα ψέμα, η «Συμφωνία Αλήθειας» που έλεγε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, έκανε λόγο ότι θα αύξανε τον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης της χώρας. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Όχι μόνο δεν αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός, αλλά η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Βρούτσης έρχεται και μειώνει τον κατώτατο μισθό, νομοθετώντας μέσα στην πανδημία, οι εργαζόμενοι να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Ο κ. Βρούτσης έχει μια παγκόσμια πρωτιά. Είναι αυτός που νομοθετεί δύο φορές σε μια δεκαετία αντεργατικά μέτρα.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω video:

 

 ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΝΑΛΙ


29 Σεπτέμβριος 2022
Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα συνεχιζόμενα προβλήματα, που οδηγούν σε...

27 Σεπτέμβριος 2022
Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τους εκβιασμούς και την τρομοκράτηση πολιτών από εισπρακτικές εταιρείες...

23 Σεπτέμβριος 2022
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν σαράντα εννέα (49) Βουλεύτριες και Βουλευτές...

23 Σεπτέμβριος 2022
Την άμεση σύσταση Τοπικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας στα Ιωάννινα, υπαγόμενη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητούν με Ερώτησή...

16 Σεπτέμβριος 2022
Απέφυγε η κυβέρνηση να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων, που αναδείχθηκαν με αφορμή...

14 Σεπτέμβριος 2022
Το «επιτελικό κράτος» του καθεστώτος Μητσοτάκη και των χειροκροτητών του ταλαιπωρεί για μια ακόμη φορά...

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ