Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

02|04|2015
ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΚΑ

Με αφορμή τις σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την ανασυγκρότηση της Υγείας, ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ , Κώστας Μπάρκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η χθεσινή δημοσίευση (1/4) στο ΦΕΚ της κατάργησης της απαράδεκτης υποχρεωτικής πληρωμής των 5 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία ήταν το πρώτο βήμα για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που υπέφεραν τα τελευταία πέντε χρόνια, εξαιτίας της ανάλγητης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόστηκε.

 

Οι σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την ανασυγκρότηση της Υγείας ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, αφενός γιατί βάζουν τα θεμέλια για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφετέρου γιατί είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

 

Η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με την πρόσληψη 4.500 ατόμων, η πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ, η διασφάλιση της λειτουργίας των ογκολογικών νοσοκομείων και των δομών Ψυχικής Υγείας, η ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων συνθέτουν τους βασικούς άξονες της πολιτικής μας στο χώρο της Υγείας.

 

Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, γιατί πιστεύω πως το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας θα ωφελήσει τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα το βασικότερο αγαθό, δηλαδή το αγαθό της Δημόσιας Υγείας θα παρέχεται σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Άλλωστε, για το ΣΥΡΙΖΑ η Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».