Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

12|11|2020
Κώστας Μπάρκας: Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να παίζει η κυβέρνηση με νούμερα

«Μία ολιγομελής επιτροπή με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί μέχρι την Αμερικανική Πρεσβεία τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα» η απάντηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Μπάρκα, για τις εκδηλώσεις μνήμης της 17ης Νοεμβρίου στη εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι: «Οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες και δεν μπορούμε να παίζουμε με τη Δημόσια Υγεία, έτσι λοιπόν αποφασίσαμε σαν κόμμα να κάνουμε αυτό ώστε να μη χαθεί το μήνυμα του Πολυτεχνείου»

 Σε συνέχεια της τοποθέτησης του ο κ. Μπάρκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία, την απόφασή της να πάμε σε ένα δεύτερο lockdown το οποίο, κατά την ίδια, δεν ήταν αναγκαίο, τη στιγμή που η Βόρεια Ελλάδα δυσκολεύεται πολύ, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση νομοσχέδια τα οποία επιτίθενται όχι μόνο στα εργασιακά δικαιώματα της κοινωνίας, τα οποία έχουν κερδιθεί με αίμα, αλλά και στο βιος του. Την προηγούμενη εβδομάδα ψήφισε την άρση της προστασίας της Α? Κατοικίας και αυτή τη στιγμή έχουμε τη μείωση των εισοδημάτων των ανθρώπων. Η πρόταση μας είναι να σταματήσει να νομοθετεί εναντίων της κοινωνίας εν μέσω πανδημίας. Ο κ. Βρούτσης είπε ότι το δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί βάσει του επιδόματος των πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ, και όχι του ονομαστικού μισθού, το οποίο η ίδια η κυβέρνηση νομοθέτησε.» Ενώ τόνισε πως «Καταρρίπτονται συνταγματικά δικαιώματα ανθρώπων. Βεβαίως έχουμε ευθύνη όλοι μας απέναντι στην υγειονομική κρίση αλλά από την άλλη μεριά η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την κρίση και την πανδημία. Όταν εν μέσω lockdown δεν μπορεί να υπάρξει δημόσιος διάλογος, όταν δεν μπορούν οι φορείς να τοποθετηθούν στη βουλή και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, δεν μπορεί η κυβέρνηση να ψηφίζει την κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων των εργατών που για μια ακόμα φορά καλούνται να πληρώσουν την κρίση.»

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας, απαντώντας στις δηλώσεις περί καλύτερης κατάστασης, σχολίασε: «Η καλύτερη κατάσταση είναι αυτή που συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα που γίνεται επιλογή ασθενών; Άνθρωποι, οι οποίοι νοσούν από άλλες ασθένειες και ενδεχομένως να χρειάζονται χειρουργείο, αυτή τη στιγμή δεν χειρουργούνται.» Ενώ αναφερόμενος και στο χρηματοδοτικό πακέτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε: «Έγινε αναφορά σε ένα πακέτο στήριξης το οποίο δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα και δεν έχει χρήματα μέσα. Εννιά στις δέκα επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο. Ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας τριακόσιες προσλήψεις στο ΕΣΥ, την ώρα που ιατροί παρακαλάνε τους ιδιώτες να συνδράμουν και κυβερνητικά στελέχη λένε ότι έγιναν προσλήψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ή ο ένας ψεύδεται ή ο άλλος. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να παίζουμε με νούμερα.»

 

 Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο: