Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

08|10|2019
Κώστας Μπάρκας στον Σκάϊ TV: Η Νέα Δημοκρατία με τη σύσταση Προανακριτικής προσπαθεί να ελέγξει μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη

Σε πλήρη καταδίκη όσων κύκλων, κυρίως εντός της Νέας Δημοκρατίας, διαδίδουν την εμπλοκή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου, σε ένα ευρύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, προχώρησε μέσα από τη συμμετοχή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του Τηλεοπτικού Σταθμού Σκάϊ ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. «Προανακριτική Επιτροπή γίνεται για ένα άλλο πράγμα και όχι για να διερευνηθεί η εμπλοκή Παπαγγελόπουλου σε άλλες υποθέσεις. Δεν μπορεί κάποια πράγματα στον δημόσιο λόγο να λέγονται «αβρόχοις ποσί». Ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει υπάρξει ανώτατος δικαστικός λειτουργός, έχει διατελέσει Διοικητής της ΕΥΠ και έχει υπάρξει Υπουργός. Με αυτή την έννοια, δεν μπορεί να λέγονται αστήρικτα πράγματα στον δημόσιο λόγο.», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο ζήτημα των προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτές αποκαλύπτονται από τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Μπάρκας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «συζητάμε μια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί αυτή τη στιγμή να ελέγξει μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσον αφορά ένα παγκόσμιο σκάνδαλο που έχει αναγνωριστεί από όλες τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας. Με την έννοια αυτή, εμείς διεκδικούμε να έρθουν όλα στο φως, αφήνουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Θεωρούμε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ενεργήσει ως σκευωρός. Το σκάνδαλο Novartis είναι ένα παγκόσμιο σκάνδαλο και θα πρέπει να ελεγχθεί. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έκανε κάτι προς ίδιον όφελος, ή προς όφελος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλησαν να κάνουν όλα όσα έλεγαν προεκλογικά. Να σας θυμίσω ότι από βήματος Βουλής κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι θα πάνε τον Τσίπρα φυλακή και «μέχρι τέλους». Ο κ. Γεωργιάδης έλεγε ότι ο Τσίπρας είναι ο αρχιτέκτονας της σκευωρίας, ο οποίος καθοδηγεί όλη αυτή την προσπάθεια.».

Σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει υπέρ της Προανακριτικής, ο κ. Μπάρκας απάντησε ότι «αυτό το ποτήρι που σηκώνει ο κ. Μητσοτάκης και προσπαθεί να καλύψει το σκάνδαλο Novartis θα το πιεί μόνος του. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βάλει ταφόπλακα στη διερεύνηση του σκανδάλου. Θα σας θυμίσω ότι όταν συζητούσαμε στη Βουλή για το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν έπειτα από μαρτυρικές καταθέσεις, η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε.».

Στο ζήτημα της ψήφου των ομογενών, ο κ. Μπάρκας επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στηρίζεται σε πρόταση που κατατέθηκε από αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή στη Βουλή, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει το συγκεκριμένο ζήτημα να προχωρήσει με προσοχή, έχοντας διακομματική συναίνεση.

Δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο: