Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

25|10|2019
Κώστας Μπάρκας στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο: Νομοθετήματα της Νέας Δημοκρατίας με 'άρωμα' Μνημονίων

Την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και θα οδηγηθεί σε συμπεράσματα στο σκάνδαλο Novartis, πάρα τις απόπειρες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ώστε να εμφανιστεί ως σκευωρία, εξέφρασε ο π. Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως ανέφερε ο κ. Μπάρκας «όλοι μας πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Περιμένουμε τη διεξαγωγή της έρευνας για τις αποκαλύψεις του «Documento». Ο κ. Στουρνάρας οφείλει να απαντήσει άμεσα για τις αποκαλύψεις. Να πει τα πραγματικά γεγονότα. Δεύτερον, πρέπει να μάθουμε ποια είναι τα δύο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είπαν ότι θα φέρουν τα πάνω κάτω στην υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση είναι εκτεθειμένος ο κ. Στουρνάρας για αυτά που έλεγε και έκανε ως κεντρικός τραπεζίτης απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν από την Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο Novartis οι κ.κ. Τζανακόπουλος και Πολάκης, ο κ. Μπάρκας απάντησε ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος εξαίρεσης. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία προσχηματικά χρησιμοποιεί κάποιους λόγους για να εξαιρέσει Τζανακόπουλο και Πολάκη από την Επιτροπή. Εμείς σε κάθε περίπτωση δεν θα το επιτρέψουμε. Οι μεθοδεύσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι δικαιολογίες με σκοπό με κάθε τρόπο να ελέγξει την Επιτροπή. Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα μετάσχουν στην Επιτροπή.».

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας καυτηρίασε και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, οι οποίες ευνοούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. «Η διαπλοκή επιστρέφει από την πόρτα χωρίς να υπάρχει Μνημόνιο, όπως στα εργασιακά όπου έχουμε επιστροφή στο 2012. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να δώσει δωράκια σε αυτούς που την στήριξαν και την εξέλεξαν, δηλαδή τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Με τον τρόπο αυτό βοηθά τη διαπλοκή, όπως φάνηκε και στο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο, όπου δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης σε φιλικά διακείμενους επιχειρηματίες με φτηνά εργατικά χέρια. Ο κ. Βρούτσης νομοθετεί για δεύτερη φορά, χωρίς να υπάρχει ανάγκη, πράγματα που αφορούσαν στο 2ο Μνημόνιο. Παρατηρείται κατάρρευση όλων αυτών των νομοθετημάτων τα οποία με δυσκολία είχε επαναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα γενιά με αυτό τον τρόπο παθαίνει μια ακόμη ζημιά, η οποία χτυπιέται από την κυβέρνηση επειδή η νεολαία δεν στήριξε τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές.».

Παράλληλα, ο κ. Μπάρκας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σταδιακά και σύντομα η κοινωνία θα αντιδράσει απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στη συντελούμενη διεύρυνση, ο κ. Μπάρκας εξέφρασε θετική στάση, συμφωνώντας στο άνοιγμα του κόμματος, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η συγκεκριμένη διεύρυνση θα πρέπει να είναι τόσο στο οργανωτικό, όσο και στο πολιτικό επίπεδο.   

Ακούστε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο       

https://www.youtube.com/watch?v=Y14CA4_ThnU&t=3s