Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

14|10|2019
Κώστας Μπάρκας στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης: Για τη Νέα Δημοκρατία η ανάπτυξη έρχεται μέσω αντεργατικών πολιτικών

Την επιδείνωση των όρων εργασίας των εργαζόμενων με την ψήφιση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου από τη Νέα Δημοκρατία περιγράφει σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νόμου Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

«Η Νέα Δημοκρατία υλοποιεί, διαμέσου του νέου Αναπτυξιακού το δόγμα ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν εργασιακά δικαιώματα. Το μέλλον του κόσμου της εργασίας προφανώς χειροτερεύει. Ξαναγυρνάμε στη λογική των μνημονιακών ετών.», όπως ανέφερε σε σχετική ερώτηση και συνέχισε τονίζοντας ότι «για τη Νέα Δημοκρατία η αντεργατική πολιτική σημαίνει ανάπτυξη. Να τα δώσουμε όλα στους εργοδότες. Το νέο αναπτυξιακό έχει μια σειρά διατάξεων, όπως την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, μειώσεις, κλπ, οι οποίες δυστυχώς μας φέρνουν πολλά χρόνια πίσω.». Αναφερόμενος στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας και τις αντιρρήσεις μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί όλα όσα έλεγε προεκλογικά και μας έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραποιεί τα λεγόμενά του, όπως π.χ, η επταήμερη εργασία, ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, κλπ. Το πρόβλημα βρίσκεται στις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με μια μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία παραποιούν την πραγματικότητα. Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι καταργώντας τον βάσιμο λόγο απόλυσης, ένα αίτημα ετών από πλευράς εργαζόμενων, αποφεύγεται το φακέλωμα των εργαζόμενων. Όσα άσχημα για τον κόσμο της εργασίας κάνει η Νέα Δημοκρατία στηρίζουν ένα μεγάλο τμήμα των ΜΜΕ, παραποιώντας την πραγματικότητα. Δουλειά δική μας είναι να αναδεικνύουμε αυτά τα ζητήματα και να ενημερώνουμε ακόμη και δια ζώσης τους πολίτες.».

Ερωτώμενος για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με αφορμή την δημοσίευση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, ο κ. Μπάρκας απάντησε «Να συγχαρώ τη Νέα Δημοκρατία για την αναγνώριση των κόπων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, στο προσχέδιο αναφέρεται η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια από το 2018, η ανάκαμψη της οικονομίας από το 2018, η μείωση της ανεργίας από το 2017. Δηλαδή αναγνωρίζει το θετικό έργο που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά από κρίσιμους δείκτες. Επίσης, το προσχέδιο διαφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πριν τις εκλογές ότι το 2018 και το 2019 έχουμε 4ο Μνημόνιο. Αυτός ο Προϋπολογισμός αναιρεί τον κ. Μητσοτάκη. Παράλληλα, είναι Προϋπολογισμός του αέρα. Δεν λέει τίποτα. Αναιρεί τον κ. Μητσοτάκη που προεκλογικά έλεγε για ανάπτυξη 4% και τώρα το πάει στο 2,8% χωρίς επιπλέον να στηρίζεται κάπου. Οι συντάκτες του έχουν μια υπεραισιόδοξη λογική, που δεν στηρίζεται σε κάποια συγκεκριμένα δεδομένα. Περιμένουμε την κατάθεσή του, ώστε να δούμε απαντήσεις από τη Νέα Δημοκρατία στα ερωτήματα του τι θα κάνει και από πού θα βρει τους πόρους.».

Ως προς το ζήτημα της ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού και της αίσθησης που καλλιεργούν συγκεκριμένα ΜΜΕ περί απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία φαίνεται σε γενικές γραμμές να συναινούν στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπάρκας σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει έρθει σε συμφωνία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Υπάρχει μια αλλαγή στάσης του ΚΙΝ.ΑΛ, αλλά από εκεί και πέρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσω των αρχηγών τους, εξέφρασαν τις προτάσεις τους, τις αντιρρήσεις στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Εμείς περιμένουμε να μάθουμε και την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί ακόμα δεν έχει διατυπωθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, δεν κατέβασε κάποια δική του πρόταση, που την έγραψε ο ίδιος, αλλά το προηγούμενο διάστημα, της περιόδου διακυβέρνησης, λειτούργησε μια Διακομματική Επιτροπή, στην οποία μετείχαν επιστήμονες και ειδικοί γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα και κατέθεσαν μια ολοκληρωμένη πρόταση. Η εν λόγω πρόταση επί της ουσίας αναφέρει ότι βεβαίως και θα πρέπει να μετέχουν στην εκλογική διαδικασία οι πολίτες αυτοί, μέσω της ψήφου σε πρεσβείες και θα εκλέξουν κάποιους αντιπροσώπους. Εμείς έχουμε αναπτύξει τη λογική μας ότι δεν μπορεί να πάμε σε μια τύπου «αλλοίωση» εάν υιοθετηθεί όσα ακούγεται ότι προτίθεται να κάνει η Νέα Δημοκρατία. Εδώ προκύπτει ένα σχέδιο που δεν συζητείται και πάρα πολύ στον δημόσιο διάλογο. Το ανέφερε ο κ. Βορίδης, λέγοντας ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην κυβερνήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Προοδευτικές Δυνάμεις και υλοποιεί το σχέδιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης», όπως εκτιμά ο κ. Μπάρκας.                

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο: