Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

09|09|2015
Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6: Διεκδικούμε για εκείνες τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες όντως πλήττονται από την κρίση και πέντε χρόνια πλήρωναν το μάρμαρο

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώτος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας κ Κώστας Μπάρκας ήταν καλεσμένος στο στούντιο του Prisma 91,6.

Αρχικά ο κ Μπάρκας σχολιάζοντας τα ποσοστά που οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ Μπάρκας αναφέρθηκε στα σφάλματα των εταιριών δημοσκοπήσεων με πρόσφατο παράδειγμα το δημοψήφισμα προκειμένου να γίνει κατανοητό πως χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται. Αυτό που ο Κ. Μπάρκας τόνισε είναι: «Στις 21 Σεπτέμβρη η χώρα θα έχει κυβέρνηση. Αυτό που εμείς λέμε είναι ότι διεκδικούμε την αυτοδυναμία προκειμένου να είναι ισχυρός ο κυβερνητικός ιστός αλλά διεκδικούμε  τις συνεργασίες σε ένα minimum πλαίσιο συνεννόησης, συναντίληψης κ.ο.κ.»

Ο βουλευτής σχολίασε σε σχέση με τις συνεργασίες και το «παλιό» στο πολιτικό σύστημα: «Δεν μπορούμε ένα πολιτικό σύστημα που κόσμος έδιωξε από την πόρτα, και εμείς  να το επαναφέρουμε από το παράθυρο» και συνέχισε «Οι δυνάμεις (των ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ) αποτελούνται από ανθρώπους που έχουν συναναστραφεί με ένα σύστημα που έχει καταδυναστεύσει, έχει διεκδικήσει  και έχει πάρει όλη την μεγάλη πίτα της οικονομίας της χώρας μας από το ?80 έως σήμερα. Εμείς αυτές τις δυνάμεις και τέτοιου τύπου ανθρώπους δεν μπορούμε να τους επαναφέρουμε και να πούμε ότι τα ξεχνάμε όλα και ας έρθουν και αυτοί να βοηθήσουν».

Σε σχέση με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την δυνατότητα ανάπτυξης τους παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Μπάρκας σχολίασε: «Αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές, δεν έχουμε να ψηφίσουμε για μια κυβέρνηση που θα φέρει μια συμφωνία αλλά για μια κυβέρνηση που θα δουλέψει πάνω σε μια συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λάθη στο επτάμηνο, έκανε λάθος επιλογές ωστόσο διαπραγματεύτηκε σκληρά. Δε λέμε ότι είναι εύκολο όμως .»

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: