Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

18|12|2019
Κώστας Μπάρκας στην 'Πρωινή Ενημέρωση' της ΕΡΤ: Με τον Προϋπολογισμό οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι με την κοινωνική πλειοψηφία

 Ως την πρώτη ολοκληρωμένη διάψευση των προσδοκιών της μεγάλης πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών σε σχέση με όσα υπόσχονταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζει τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΕΡΤ. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «Έχουμε την πρώτη ολοκληρωμένη διάψευση όλων των κοινωνικών ομάδων σε σχέση με αυτά που έλεγε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά και με όσα κάνει τώρα. Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να βοηθήσει αυτούς που τη βοήθησαν να εκλεγεί, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο. Δεν προκύπτει καμία βοήθεια στη μεσαία τάξη. Η Νέα Δημοκρατία στις φοροαπαλλαγές βοηθά όσους έχουν τον μεγάλο πλούτο. Δίνει 175 εκατομμύρια ευρώ Κοινωνικό Μέρισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ το λιγότερο που έδωσε ήταν 600 εκατομμύρια ευρώ. Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία διάγει την περίοδο του μέλιτος. Από εδώ και πέρα η κοινωνία θα δει τι κάνει η Νέα Δημοκρατία. Θα δει ότι δεν βοηθά τη μεσαία τάξη. Θα δει ότι κόβει επιδόματα. Ότι αποκλείει κοινωνικές ομάδες. Για παράδειγμα, στον υπολογισμό του κοινωνικού μερίσματος, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ως ΑΜΕΑ όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας πάνω από 70%. Η πολιτική αυτή είναι αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή. Επίσης, η μόνη μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι αυτή που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα 200 εκατομμύρια που βρήκε επιπλέον για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, η Νέα Δημοκρατία τα μετέφερε σε αυτούς που είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία.».

Ο κ. Μπάρκας εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα και με την υλοποίηση του νέου προϋπολογισμού από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οι πολίτες θα συγκρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με όσα υλοποιεί η Νέα Δημοκρατία. Όπως ανέφερε «Θα συγκριθούμε. Εμείς προεκλογικά είπαμε ότι σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρούσαμε σε κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και θα μειώναμε την προκαταβολή φόρου στο 50%. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία φέρνει έναν Προϋπολογισμό που δεν είναι ούτε αναπτυξιακός, ούτε βοηθά τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά βοηθά αυτούς που βοήθησαν τη Νέα Δημοκρατία να εκλεγεί. Εμείς και η κοινωνία θα κρίνουμε τη Νέα Δημοκρατία. Από το νέο έτος ο κόσμος θα καταλάβει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι με την κοινωνική πλειοψηφία. Το νομοθέτημα του Προϋπολογισμού είναι απολύτως ταξικό. Εμείς προεκλογικά λέγαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα υλοποιήσει αντικοινωνική, αντιαναπτυξιακή πολιτική, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ απέκρυβε το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας από τους πολίτες.».

Ως προς το ζήτημα της αναταραχής που προέκυψε στην ομαλή μετακίνηση των πολιτών της Αθήνας από τη στάση εργασίας που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, ο κ. Μπάρκας υπογράμμισε ότι «Δεν μπορεί στο όνομα της οποιασδήποτε στρέβλωσης κατά την άσκηση ενός δικαιώματος, ο κ. Μητσοτάκης να επιτίθεται στο σύνολο του εργατικού κινήματος και στα εργασιακά δικαιώματα. Εμείς τα εργασιακά δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να τα υπερασπιζόμαστε.».

Ο κ. Μπάρκας έκλεισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο νέο σκάνδαλο με τα πτυχία που αναφέρει ότι έχει ο Υφυπουργός Άμυνας. «Ο νέος Υφυπουργός Άμυνας είπε ψέματα για τους τίτλους των πτυχίων του. Το επίδικο είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ωρυόταν ότι η αριστεία θα πρέπει να είναι η προμετωπίδα. Εμείς λέγαμε ότι ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Η Νέα Δημοκρατία επέμενε για την αριστεία. Μόνο αριστεία δεν υπάρχει, ψευτιά και υποκρισία υπάρχει και είναι από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.».             

 Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: