Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

04|11|2019
Κώστας Μπάρκας στην Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ: Ας ζητήσει ο κ. Μητσοτάκης από τις φίλα προσκείμενες στη Νέα Δημοκρατία ηγεσίες των Χωρών του Visegrad να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες

Τις ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που δεν έκαναν τίποτα ώστε να μην κλείσουν τα σύνορα για πρόσφυγες από κυβερνήσεις ειδικά των χωρών της «Ζώνης του Visegrad», οι οποίες είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ανέδειξε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Όπως ανέφερε «ο βαλκανικός δρόμος για τους πρόσφυγες, όπου μέσω αυτού έβρισκαν διέξοδο οι προσφυγικές ροές στην υπόλοιπη Ευρώπη έκλεισε από τον κ. Όρμπαν. Επίσης, το 2016 οι χώρες του Visegrad έκλεισαν τα σύνορα. Οι χώρες αυτές έχουν ηγεσίες, που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Τότε και όχι μόνο το 2016, αλλά και το 2017 και το 2018 ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε απολύτως τίποτα ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Είπε ότι για το προσφυγικό έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ.».

Απαντώντας για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό και για τις αιτιάσεις στελεχών της ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησαν καθόλου οι επαναπροωθήσεις, οι οποίοι μάλιστα αναφέρουν ότι χρειάζονταν δέκα χρόνια για να ταυτοποιηθούν οι πρόσφυγες, ο κ. Μπάρκας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δέκα χρόνια να απαντήσει σε αίτημα ταυτοποίησης γιατί δεν ήταν δέκα χρόνια κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Το προσφυγικό δεν είναι ένα ζήτημα, το οποίο λύνεται χαϊδεύοντας ακραίες φωνές στο εσωτερικό των κομμάτων και δη της Νέας Δημοκρατίας. Αναγνωρίζουμε την αλλαγή της στάσης της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα αυτό, που πλέον κάνει λόγο ότι το προσφυγικό συναρτάται από τη γεωγραφική θέση της χώρας και δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις μεταναστευτικές ροές. Το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, έτσι το διαχειριστήκαμε εμείς ως κυβέρνηση και πρέπει να το λύσουμε όλοι μαζί σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ας πάει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης στις χώρες του Visegrad και να ζητήσει να ανοίξουν τα σύνορα.».

Για το σκάνδαλο της Novartis, ο κ. Μπάρκας σημείωσε την αλλαγή της στάσης της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ, η οποία μετά τις εκλογές κάνει λόγο για σκευωρία, όταν πριν τις εκλογές το αναγνώρισε ως σκάνδαλο. «Σύσσωμη η συμπολίτευση, μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ, προσπαθεί να αποδείξει ότι υπάρχει σκευωρία. Είναι γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα, όταν ξεκίνησε η σχετική συζήτηση στην προηγούμενη Βουλή, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν λόγο για σκάνδαλο Novartis. Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με το ΚΙΝ.ΑΛ, να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, αλλά σκευωρία. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όμως θα πρέπει να τα κουβεντιάζουμε όλα. Όπως για παράδειγμα, την αναφορά στους Εισαγγελείς Διαφθοράς του κ. Μανιαδάκη, τον οποίο επικαλείται η Νέα Δημοκρατία, ότι είχε διάλογο με τον κ. Στουρνάρα για την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης.».        

Δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://webtv.ert.gr/ert1/proini-enimerosi-ert/04noe2019-proini-enimerosi-ert/