Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

20|10|2020
Κώστας Μπάρκας: Ποια είναι η γραμμή της κυβέρνησης, τα έξι ναυτικά μίλια, που λέει ο κ. Γεραπετρίτης, ή τα δώδεκα που αναφέρει ο κ. Δένδιας;

«Απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα θα πρέπει να κάνουμε πράξη τα δικαιώματά μας και ως πρώτη κίνηση θα πρέπει να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα δώδεκα ναυτικά μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στην εκπομπή «Από τις Έξι» της ΕΡΤ1, σχετικά με τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Μάλιστα, ο κ. Μπάρκας ανέδειξε τη διχογνωμία στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αφού άλλα λέει ο κ. Γεραπετρίτης και άλλα ο κ. Δένδιας. «Η επιστολή που απέστειλε ο κ. Δένδιας στον Ευρωπαίο Επίτροπο σχετικά με την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα έμπρακτης καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας, είναι στον αντίποδα των όσων είπε ο κ. Γεραπετρίτης, που λέει ότι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι στα έξι ναυτικά μίλια κι όχι στα δώδεκα. Είναι μια νέα γραμμή, όπως εκφράζεται από την κυβέρνηση.» Κατά τον κ. Μπάρκα, «η Ελλάδα, πρώτον, θα πρέπει να επεκτείνει στα δώδεκα ναυτικά μίλια τα χωρικά ύδατα νοτίως και ανατολικά της Κρήτης, ως μια πρώτη κίνηση και δεύτερον να μην εμφανίζεται η κυβέρνηση με δύο γραμμές στο συγκεκριμένο ζήτημα».

Σχετικά με την καταδίκη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής ως συμμετέχοντα σε εγκληματική οργάνωση, ο κ. Μπάρκας τόνισε «Όλη η κοινωνία, όλοι όσοι συμμετέχουν στο αντιφασιστικό κίνημα είναι ευχαριστημένοι γιατί πλέον η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση. Δεν θα σχολιάσω την πρόταση της Εισαγγελέως για αναστολή ή μη των ποινών. Μου έκανε εντύπωση όμως ότι ο κ. Λαγός, ένας καταδικασθείς Ευρωβουλευτής, ο οποίος είχε άδεια να επιστρέφει στην Ευρωβουλή για συγκεκριμένο λόγο, ήρθε στη χώρα μας, έκανε το «show» του έξω από το Δικαστήριο, ενώ ήταν ήδη καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και την ίδια στιγμή πήρε το αεροπλάνο και γύρισε στις Βρυξέλλες, χωρίς να του το επιτρέπει η άδεια που του παρείχε η Ευρωβουλή. Μου θυμίζει μια υπόθεση, που μας πληγώνει πάρα πολύ. Αυτή του κ. Χριστοφοράκου, ο οποίος πολύ εύκολα πήρε το αεροπλάνο και πήγε να μείνει στη Γερμανία. Ο κ. Λαγός δεν είχε ειδική άδεια να φύγει και να πάει στις Βρυξέλλες και έφυγε. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί. Ποιος έδωσε την άδεια να φύγει ο κ. Λαγός;».

Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και στο περιστατικό με τον εγκλεισμό δεκατετράχρονου επί τέσσερις μέρες, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, στην Ασφάλεια Αττικής. «Θεωρώ ότι είναι πρόβλημα για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος το γεγονός ότι ένας δεκατετράχρονος κρατήθηκε επί τέσσερις μέρες, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, ή με κατηγορία τη συμμετοχή του σε ένα συλλαλητήριο, όπου διεκδικούσε τα δικαιώματά του, χωρίς να έχει επικοινωνία με την οικογένειά του. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο, που η κυβέρνηση δια των αστυνομικών υπαλλήλων, δείχνει την απέχθειά της απέναντι στους νέους. Να θυμίσω δύο παλαιότερα περιστατικά. Το πρώτο έχει να κάνει με την επίθεση στους κινηματογράφους, γιατί νέα παιδιά έβλεπαν μια ταινία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαφωνούσε με την προβολή της ταινίας, γιατί δεν του άρεσε το περιεχόμενο. Το δεύτερο, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να λύσει δια της βίας την ύπαρξη ανθρώπων σε πλατείες. Θεωρώ ότι είναι πρόβλημα της πρόβλημα της Δημοκρατίας η επίθεση σε νέους ανθρώπους. Όταν κάποιος φοβάται τους νέους ανθρώπους υπάρχει πρόβλημα για το μέλλον της χώρας μας. Οι νέοι αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας. Θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά. Να εστιάσουμε και στα αιτήματα των παιδιών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο. Ζητούσαν περισσότερους καθηγητές, περισσότερες τάξεις, γιατί έχουν αυξηθεί τα κρούσματα του κορωνοϊού στα σχολεία, κλείνουν τμήματα. Στην πατρίδα μου στην Πρέβεζα, έχουμε κρούσματα στα σχολεία και ήδη από την αρχή του σχολικού έτους οι μαθητές ζητούσαν περισσότερους καθηγητές, περισσότερες αίθουσες. Τα σχολεία άνοιξαν, με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς τεστ. Στην Κοζάνη έχει lockdown και τα σχολεία εξακολουθούν να λειτουργούν.», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας.

Δείτε σχετικά στο παρακάτω οπτικό υλικό: