Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

15|11|2021
Κώστας Μπάρκας: Οι υπουργοί να μην διαχειρίζονται τις ζωές των συνανθρώπων μας επικοινωνιακά και να ακούσουν τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Πρίσμα και στον Βασίλη Ιωάννου, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ειδικότερα, έγινε ιδιαίτερη μνεία στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και στο αίτημα που διατυπώνει ανοιχτά πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή διακυβέρνησης σε περίπτωση που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία, με προεξάρχουσα τη διαχείριση της πανδημίας. Σε σχετική ερώτηση, αν η χώρα «αντέχει» την προσφυγή σε πρόωρες εκλογές εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μπάρκας σημείωσε «Συνταγματικά δεν είναι μόνο οι εκλογές που δίνουν τέτοιες λύσεις. Αυτό που έχουμε πει εμείς κατά καιρούς και θέλω να θυμίσω εδώ ότι έχουμε πει για Υπουργό Υγείας Κοινής Αποδοχής, έχουμε πει για Επιτροπή Λοιμωξιολόγων Κοινής Αποδοχής και όχι αυτό που ακούμε από τους Υπουργούς, όπως από τον κ. Βορίδη που παραδέχθηκε ότι ό,τι και να πει η Επιτροπή δεν την ακούν. Αυτό είπε ο κ. Βορίδης. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι κοινής αποδοχής. Εάν και αυτό το αρνούνται, που το αρνούνται δηλαδή, ας πράξουν αυτό που είναι να κάνουν. Εμείς έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι Εθνικές Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν. Δεν είπαμε για το τελευταίο μίλι της πανδημίας. Αυτό που λέμε είναι ότι τα στελέχη της κυβέρνησης θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, να μην διαχειρίζονται τη ζωή των συνανθρώπων μας επικοινωνιακά και να ακούσουν τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης.».

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, με τις εσωκομματικές διεργασίες σε Κίνημα Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ, στην προοπτική σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης και ειδικότερα αν στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν από την αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών του Κιν.Αλ, ο κ. Μπάρκας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Να μας ανησυχεί η αύξηση των ποσοστών ενός κόμματος, το οποίο αν θέλετε βάζει τον εαυτό του στην πλευρά των προοδευτικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων, δεν μας ανησυχούν. Γιατί και εμείς έχουμε πει, ότι αυτό που πρέπει να συμβεί στις επόμενες εκλογές είναι η δημιουργία προοδευτικών κυβερνήσεων, η οποία θα διώξει τη δεξιά διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και θα δώσει μια προοπτική στην κοινωνία, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται χτυπημένη από την κρίση της πανδημίας και την οικονομική κρίση. Δεν υπάρχει «φυσικός χώρος» με την έννοια ότι η ψήφος είναι μυστική και με βάση τα προγράμματα των κομμάτων θα διεκδικήσει την προοδευτική διακυβέρνηση ή όχι. Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι του Κιναλ αυτό θέλουν να ακούσουν ως προοπτική. Οι πολίτες δεν νομίζω ότι κινούνται μόνο με βάση το σήμα ενός κόμματος. Δεν έχουμε κάποια προσωπική προτίμηση για τον μελλοντικό αρχηγό του Κιναλ.».

Ως προς τις διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο επερχόμενο συνέδριο, ο κ. Μπάρκας σημείωσε «Θα είναι ένα συνέδριο τομής και συνέχειας. Προφανώς και πρέπει να γίνει μια συζήτηση τι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Αλλά είναι και ένα νέο ξεκίνημα, ώστε να αγκαλιάσουμε τον κόσμο, ένα νέο ξεκίνημα, διότι θεωρώ ότι είναι η στιγμή που τόσος κόσμος που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει οργανικό μέλος του κόμματος για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το ζητούμενο. Έχουμε εκλογές νέων οργάνων, αυξήθηκαν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος είναι να έχουμε ανθρώπους παντού και να είναι η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ. Στις γειτονιές, στους δήμους, στα συνδικάτα.».

Ακούστε αναλυτικά στο παρακάτω ηχητικό: