Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

28|11|2019
Κώστας Μπάρκας: Οι προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη για managers στη Δημόσια Διοίκηση μετατράπηκαν σε δοσοληψίες με αποτυχημένους πολιτευτές

«Είναι από τις ελάχιστες φορές που αποδεικνύεται ότι ένας Πρωθυπουργός έχει μια δοσοληψία με ένα άτομο και του λέει ότι θα τον διορίσει κάπου αν τον βοηθήσει με την εκλογική επιρροή που διαθέτει» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΕΡΤ, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε στην υπόθεση που έχει αναστατώσει την Κοινή Γνώμη και αφορά τις κομματικές τοποθετήσεις Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας, όταν προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έκαναν λόγο για επιλογή αρίστων και μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές οι πολίτες βλέπουν πολιτευτές που δεν εκλέχθηκαν, απόστρατους στρατηγούς, κ.α, να διορίζονται Διοικητές στα Νοσοκομεία. «Ενδιαφέρει πολύ την Κοινή Γνώμη όταν πριν από μόλις τέσσερις μήνες ο κ. Μητσοτάκης έλεγε «θα βάλω managers στη διοίκηση των Νοσοκομείων» και τώρα ακούει τον κ. Βορίδη να αναρωτιέται «και ποιους να βάλουμε, τους ξένους;», όταν κατέθεσαν τα χαρτιά τους άτομα που είχαν πτυχία και γνώσεις γύρω από το αντικείμενο. Όλα αυτά δεν μπορούν να κρυφτούν με το άλλοθι ότι έγιναν εκλογές. Αν ίσχυε αυτό τότε θα έπρεπε να πει ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές ότι θα κάνει δοσοληψίες για διορισμούς.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάρκας και συνέχισε λέγοντας «τα συμβόλαια που έχει υπογράψει ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία να πάρουν την εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο. Είχαμε την αήθη επίθεση σε έναν συνάδελφο δημοσιογράφο από ένα κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο παρενέβη ζητώντας από τη διεύθυνση της εφημερίδας να απολύσει τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο.».

Αναφερόμενος στις ανησυχίες της ελληνικής κοινωνίας ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι «Σε μια παρέα θα ακούσετε να συζητά για τις αναλήθειες και την παραπληροφόρηση που διοχετεύει η Νέα Δημοκρατία, με τη βοήθεια των ΜΜΕ και ενός οικονομικού κατεστημένου που ήθελε να πάρει την εξουσία. Ξεκινώντας από το φορολογικό και όχι μόνο, καταρρίπτουν τον μύθο που καλλιέργησε η Νέα Δημοκρατία ότι θα βοηθήσει τη μεσαία τάξη και μόνο αυτό δεν κάνει. Ούτε το φορολογικό, ούτε το ασφαλιστικό βοηθά ουσιαστικά τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους νέους επιστήμονες.».

Για την επιδείνωση του προσφυγικού και τις αντιδράσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην κυβέρνηση του κόμματός τους, ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι «Η Νέα Δημοκρατία επί πολλά χρόνια χάιδευε αυτιά και τώρα πρέπει να διαχειριστεί τις αντιδράσεις, αφού έσπειρε ανέμους τώρα θερίζει θύελλες.».

Δείτε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο:  

https://webtv.ert.gr/promo/28noe2019-proini-enimerosi-ert/