Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

11|11|2020
Κώστας Μπάρκας: Ο Σκόιλ Ελικίκου Υπουργός Εργασίας είναι απών από την Βουλή

«Επισφραγίζονται οι καλές σχέσεις με την Αίγυπτο που έχει η χώρα μας, με την παρουσία του Προέδρου της στην Αθήνα, με μια χώρα που είναι σημαντικός παράγοντας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η σύσφιξη των σχέσεων θα βοηθήσουν πολύ στην εξωτερική πολιτική» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ και την εκπομπή «Φωνή της Ελλάδας».

 

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τόνισε: «Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, δεν πάνε καλά σε επίπεδο υγειονομικής αντιμετώπισης. Γνωρίζαμε ότι το δεύτερο κύμα που έρθει θα έχει μεγαλύτερη σφοδρότητα από το πρώτο αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει την κοινωνία έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν φιέστες απαγγέλοντας ποιήματα στην βουλή και βγάζοντας φωτογραφίες με φόντο το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη. Τι να σου κάνουν οι τριακόσιες προσλήψεις ιατρών στις ΜΕΘ που ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας κ. Κικίλιας όταν τώρα δεν υπάρχουν ιατροί να δουλέψουν εκεί που νοσηλεύονται άνθρωποι; Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δείχνει πέντε χιλιάδες λιγότερους ιατρούς σε σχέση με πέρυσι. Η κυβέρνηση είναι απούσα από όλη την διαδικασία, μαρτυρίες ιατρών στη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι γίνεται επιλογή ανθρώπων. Είμαστε σε ένα δεύτερο lockdown όπου ο κ. Πέτσας διαβεβαίωνε ότι δεν θα έρθει την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό που δύο μήνες πριν έλεγε ότι ένα δεύτερο lockdown θα είναι καταστροφικό για την οικονομία της χώρας. Η κατάσταση είναι τραγική, η κυβέρνηση είναι τραγική και δεν κάνει τίποτα για να θωρακίσει την κοινωνία.»

 

Μεταφέροντας και την προσωπική του εμπειρία από το Γ/Ν Πρέβεζας ο κ. Μπάρκας κατήγγειλε:

«Ανακοινώνουν ότι νοσηλεύονται περιστατικά Covid στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όταν δεν έχουν κάνει ούτε μία πρόσληψη στο σύστημα, ίσα ίσα που διώχνουν ιατρούς, σε μία πτέρυγα που δεν έχει καν τουαλέτες. Όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να λειτουργήσει μια μονάδα σε τέτοιες συνθήκες.» Προσθέτοντας ότι «Όλη η Ελλάδα βρίσκεται στα κόκκινα, δεν ακούν τους ιατρούς, ακούν μόνο τον εαυτό τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν μία πλασματική εικόνα με τα φίλια ΜΜΕ. Η διαχείριση που κάνει όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι επικοινωνιακού τύπου. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να βγαίνει ως Μωυσής αλλά πρέπει να σκύψουν στο πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε μία πρόταση με τρία σκέλη.

1) Προσλήψεις ιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

2) Υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής όλως των κομμάτων της Βουλής

3) Να παγώσουν όλα τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας και επιτίθενται στο βιος και στα χρήματα του Ελληνικού λαού.»

Τονίζοντας ότι «Είναι μια πρόταση ευθύνης απέναντι σε μια ανεύθυνη, απούσα Ελληνική Κυβέρνηση»

 

Κλείνοντας ο κ. Μπάρκας άφησε αιχμές για τον Υπουργό Εργασίας λέγοντας: «Ο Σκόιλ Ελικίκου Υπουργός Εργασίας είναι απών από την Ελληνική Βουλή. Θα σας πω μόνο ότι το υπουργείο Εργασίας δεν έχει καταθέσει ούτε ένα νομοσχέδιο τόσο καιρό. Όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις ο κ. Βρούτσης τις πέρασε με τροπολογίες. Τα περνάει όλα με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια γιατί ντρέπεται και επειδή καταρρίπτουν όλες τις εργατικές νίκες εδώ και διακόσια χρόνια.»