Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

12|12|2019
Κώστας Μπάρκας: Ο κ. Μητσοτάκης να ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία και να αφήσεις τις σκέψεις περί «κοινής στρατηγικής και συνεννόησης»

«Είναι ευκαιρία του κ. Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναδείξει το θέμα των ελληνοτουρκικών, υπό τις νέες εξελίξεις, ζητώντας να ασκηθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από μέρους της Ε.Ε προς την Τουρκία», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Antenna ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αναδείξει τις προκλήσεις της Τουρκίας σε κάθε επίσημη συνάντησή του, σημειώνοντας ότι «Η συνάντηση Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε είναι η πρώτη ευκαιρία να αναδειχθεί η τουρκική προκλητικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει και μια δεύτερη ευκαιρία με τη συνάντησή του με τον κ. Τραμπ στις ΗΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να υποστηρίξει τις ελληνικές θέσεις και όχι να αφήνει σκέψεις περί «κοινής στρατηγικής και συνεννόησης με την Τουρκία».

Για την έξαρση των κρουσμάτων υπέρμετρης χρήσης βίας από αστυνομικά όργανα ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι «Γίναμε μάρτυρες τηλεοπτικών ξυλοδαρμών και άσκησης βίας απέναντι σε πολίτες, που το μόνο που έκαναν ήταν να διαδηλώνουν εναντίον μιας δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου από αστυνομικούς. Όλο αυτό το σκεπτικό είναι το λιγότερο καταδικαστέο. Ο αρμόδιος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Στελέχη των συνδικάτων της αστυνομίας λένε ότι «βγήκε η Νέα Δημοκρατία και μας έλυσε τα χέρια.». Έχουμε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα τελευταία κρούσματα αστυνομικής βίας.».

Ο κ. Μπάρκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχεδόν ομόφωνη θετική ψήφο που έδωσε το Κοινοβούλιο στον Νόμο για τη ψήφο των Αποδήμων. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά «Είναι ένα Νομοσχέδιο διευκόλυνσης της ψήφου των Αποδήμων. Ήταν ένα νομοσχέδιο που με τις αλλαγές που έγιναν ψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν του Κοινοβουλίου. Είναι ένα θετικό βήμα. Να θυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω μιας Διακομματικής Επιτροπής, που είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό, είχε καταθέσει την πρότασή του. Στη βάση της πρότασης που κατέθεσε το ΚΚΕ έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις. Είναι ένα θετικό βήμα η συνεννόηση των κομμάτων στο θέμα της ψήφου των Αποδήμων.».

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του στην εκπομπή ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «Ο κ. Παυλόπουλος τίμησε τον Όρκο του Προέδρου της Δημοκρατίας.».