Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

12|11|2020
Κώστας Μπάρκας: Με ευθύνη της κυβέρνησης, είναι μεγάλη η διαφορά αντιμετώπισης των εργαζομένων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας

«Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση η οποία, όπως και την περίοδο των μνημονιακών χρόνων 12-15, δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία του Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον διαδικτυακό σταθμό του Ηνωμένου Βασιλείου, MyGreekRadio.

Ο κ. Μπάρκας σχολιάζοντας καυστικά την τροπολογία που θέλει να φέρει στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης τόνισε: «Ο κ. Βρούτσης είναι αυτός που βγάζει από το μάτι της προστασίας του κράτους τους εργαζόμενους της χώρας με το νομοσχέδιο το όποιο θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή» ενώ πρόσθεσε «Πολλά κράτη της Ευρώπης χρηματοδοτούν το 80% των μισθών των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ενώ υπάρχουν και κράτη που χρηματοδοτούν το 100%. Εδώ αυτό δεν συμβαίνει όχι επειδή η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα, άλλωστε, κατά παραδοχή του σημερινού πρωθυπουργού, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε τριάντα επτά δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά γιατί επιλέγουν να χρηματοδοτούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις με τρόπο που συνεχίζεται η διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Κλείνοντας και ερωτώμενος για το δεύτερο Lockdown, αλλά και τον τουρισμό ο κ. Μπάρκας απάντησε: "Φτάσαμε σε αυτό το σημείο με ένα δεύτερο Lockdown που ήταν εντελώς αχρείαστο, τα χερσαία σύνορα της χώρα το καλοκαίρι άνοιγαν και έκλειναν κατά το δοκούν. Εμείς λέγαμε ότι τα σύνορα προφανώς και πρέπει να είναι ανοιχτά για να αποφύγουμε μεγαλύτερη οικονομική ζημιά αλλά να γίνονται και τεστ στις πύλες εισόδου πράγμα που η κυβέρνηση δεν έκανε. Είχε όλο το χρόνο να κάνει προσλήψεις και να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια να ανακοινώνει τριακόσιες προσλήψεις μόλις χθες".

 

Ακούστε σχετικά στο παρακάτω ηχητικό :