Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

14|09|2020
Κώστας Μπάρκας: Κυρίες και Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας δεν ντρέπεστε όταν νομοθετείτε απλήρωτες υπερωρίες και μειωμένα δώρα Χριστουγέννων;

Δριμεία επίθεση στα νομοθετήματα της κυβέρνησης που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων των εργαζόμενων, την ίδια στιγμή που σύσσωμη σχεδόν η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ζητά συγγνώμη από εκδότες και επιχειρηματικά συμφέροντα, γιατί δεν ήρθη η βουλευτική ασυλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, άσκησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, κατά την ομιλία του στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση μιας ακόμη Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Όπως επισήμανε ο κ. Μπάρκας «Ο κ. Μητσοτάκης και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν όλη τη σκληρότητά τους απέναντι στους νέους, στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους της χώρας, την ίδια στιγμή που ζητάνε συγγνώμη από εκδότες. Έτσι έμαθαν και έτσι κάνουν κάνουν. Πρώτος διδάξας ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος από βήματος ΔΕΘ ζήτησε συγγνώμη από εκδότη, γιατί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν λειτούργησε όπως αυτός ήθελε. Συζητάμε μια ακόμη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία είναι ένα δράμα για τους εργαζόμενους της χώρας μας, για το οποίο έχει απόλυτη ευθύνη η Νέα Δημοκρατία. Ο Υπουργός Εργασίας ήρθε σήμερα να υπερασπιστεί άρθρα, τα οποία βυθίζουν ακόμη περισσότερο στην ανασφάλεια τους εργαζόμενους της χώρας, όπως για παράδειγμα το άρθρο 10, όπου νομιμοποιείται η απλήρωτη εργασία. Αλήθεια, δεν ντρέπεστε για αυτή την αλλαγή; Μειώνετε το δώρο Χριστουγέννων. Αλήθεια, δεν ντρέπεστε για αυτό; Προφανώς και δεν ντρέπεστε, γιατί έρχεστε στον Ναό της Δημοκρατίας και δεν υπερασπίζεστε την κοινωνία, αλλά εκδότες, ζητώντας ένας- ένας, μία- μία οι βουλεύτριες και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συγγνώμη για τη μη άρση ασυλίας ενός βουλευτή και λέτε ότι το λάθος αυτό θα διορθωθεί. Αλήθεια, ντροπή δεν έχετε; Είναι δυνατόν να ψηφίζονται τέτοια άρθρα και εσείς να ζητάτε συγγνώμη για άλλα πράγματα; Αλήθεια, ποια δημοκρατία υπερασπίζεστε; Είστε η κυβέρνηση, η οποία υπό το πρίσμα μιας κρίσης που περνά η χώρα και ο κόσμος ολόκληρος, κάνετε τα πάντα για να ακυρώσετε εργατικά δικαιώματα δεκαετιών, κάνοντας επίθεση στους εργαζόμενους της χώρας. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ πήραμε μια απόφαση. Τα ψέματα τα οποία λέτε στον ελληνικό λαό θα τα βγάζουμε στη φόρα. Εσείς αυτοί είστε. Θα έρχεστε και θα ζητάτε συγγνώμη από εκδότες, γιατί αυτοί είστε.».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω video: