Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

26|10|2020
Κώστας Μπάρκας: Κάναμε την Πρόταση Δυσπιστίας για να μην αποφύγει η κυβέρνηση τη συζήτηση ότι με τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα αίρεται η προστασία της Πρώτης Κατοικίας

«Η Πρόταση Δυσπιστίας στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών έγινε για να μην αποφύγει η κυβέρνηση και οι βουλευτές που θα τον ψηφίσουν, τη συζήτηση για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα. Δυστυχώς, το προηγούμενο διάστημα είδαμε η Νέα Δημοκρατία να θέλει να περάσει τον Πτωχευτικό Κώδικα και όσα αυτός περιλαμβάνει χωρίς συζήτηση.», ανέφερε, μεταξύ άλλων σε τοποθέτησή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Τηλεοπτικού Σταθμού Antenna, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Αναφερόμενος στη Πρόταση Δυσπιστίας, που κατέθεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών, ο κ. Μπάρκας ανέφερε επίσης, «Εμείς καταθέσαμε Πρόταση Δυσπιστίας στο πρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών, όχι γιατί είχαμε καμιά αμφιβολία ότι θα γίνει δεκτή, αλλά γιατί θέλαμε επί της ουσίας να πούμε στον Ελληνικό λαό, τι περιλαμβάνει ο Πτωχευτικός Κώδικας, με τον οποίο αίρεται η προστασία της Πρώτης Κατοικίας. Δεν υπάρχει καμία προστασία από εδώ και πέρα. Κανένα νομικό πλαίσιο μέχρι σήμερα δεν είχε «δείξει» άρση της προστασίας της Πρώτης Κατοικίας. Είναι προφανές ότι και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει πλειστηριασμοί, αλλά αυτοί δεν αφορούσαν στην προστασία της Πρώτης Κατοικίας.».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εξέλιξης της πανδημίας και την αδυναμία μέχρι στιγμής της κυβέρνησης, να ελέγξει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, ο κ. Μπάρκας σημείωσε, κλείνοντας την τοποθέτησή του, «Η κατάσταση δυστυχώς έχει ξεφύγει. Και δεν έχει ξεφύγει μόνο στην Αττική, αλλά και ευρύτερα. Υπερασπιζόμαστε και κάνουμε θέμα τους ανθρώπους, που κάθε μέρα πηγαίνουν στη δουλεία τους και συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είπε ο κ. Γεωργιάδης, τι τα θέλουμε τα περισσότερα λεωφορεία. Κάνουμε θέμα ότι από τη στιγμή που υπάρχει lockdown στην Κοζάνη, γιατί τα σχολεία παραμένουν ανοικτά. Κάνουμε θέμα, ότι δεν έχει κάνει η κυβέρνηση ούτε μία πρόσληψη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και αυτό κινδυνεύει με κατάρρευση. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να διαχειριστεί την πανδημία με αποσπασματικό τρόπο. Και θα πρέπει να κάνει κάτι, ώστε να αυξήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να αυξήσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να προστατεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω video: