Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

24|11|2021
Κώστας Μπάρκας: Η πραγματικότητα έρχεται καθημερινά να αναιρέσει τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού

«Δυστυχώς η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης είναι απόντες από τη διαχείριση της πανδημίας, η κοινωνία είναι μόνη της όσον αφορά τον κορωνοϊό, όλες οι προβλέψεις λένε ότι το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν κατά πολύ τα κρούσματα και οι θάνατοι των συνανθρώπων μας και αυτό που εμείς λέμε είναι ότι πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε, να θωρακιστούμε και εμείς και οι οικείοι μας και ο καθένας μας να κάνει ότι είναι δυνατόν, ακριβώς επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία.» ήταν το σχόλιο του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, αναφορικά με την κατάσταση της πανδημίας στην χώρα μας. Απαντώντας στις κυβερνητικές «φωνές», περί ευθύνης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κ. Μπάρκας πρόσθεσε «Από την αρχή της πανδημίας σύσσωμη η Αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και εκτός αυτού κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία, δεν θα βγούνε λοιπόν από το κάδρο των ευθυνών για τη διαχείριση της πανδημίας.»

Ερωτώμενος για την ακρίβεια, η οποία αυξάνεται στη χώρα μας ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι «Από βήματος Βουλής, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε πρωτογενές έλλειμμα 10%. Να σας θυμίσω ότι την περίοδο 2010 η χώρα μας μπήκε στα μνημόνια με έλλειμμα 12% άρα καταλαβαίνεται ότι είναι μια δύσκολη καμπή για την οικονομία της χώρας μας. Έχουμε κάνει προτάσεις για ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας αλλά ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να δίνει «ψίχουλα». Να σας θυμίσω ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδινε κάθε Χριστούγεννα ένα επίδομα σε όλη την κοινωνία όντας υπό καθεστώς μνημονίου, το κοινωνικό μέρισμα. Το 2019 η Νέα Δημοκρατία το ακύρωσε. Το ίδιο συνέβη και με τη δέκατη τρίτη σύνταξη την οποία νομοθετήσαμε και ακύρωσε η σημερινή κυβέρνηση.».

Κλείνοντας ο κ. Μπάρκας σχολίασε και τις δημοσκοπήσεις οι οποίες δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, παρά τη φθορά της καθώς και τις καθολικές αντιδράσεις όλων των φορέων για τη μεταφορά του τμήματος λογιστικής της Πρέβεζας στα Ιωάννινα λέγοντας ότι «Άμα η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι μπροστά και μπορεί να κερδίσει τις εκλογές πεδίο δόξης λαμπρό. Σύσσωμη η Αντιπολίτευση έχει ζητήσει να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όλες οι δημοσκοπήσεις ώστε να συζητήσουμε το πως ακριβώς γίνονται και η Νέα Δημοκρατία αρνείται να το κάνει. Όσον αφορά το τμήμα Λογιστικής της Πρέβεζας, έχω να πω ότι είναι ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο απασχολεί την τοπική κοινωνία. Δεν θέλω να σχολιάσω την απόφαση της συνέλευσης καθηγητών, σεβόμενος το συνταγματικό αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, ούτε θέλω να προβώ σε καμία δήλωση εναντίων της πρυτανείας. Πρέπει όμως όλοι να καταλάβουν ότι το τμήμα Λογιστικής διατηρήθηκε στην Πρέβεζα με ακαδημαϊκούς όρους και όχι με οικονομικούς. Είναι ένα δυνατό τμήμα το οποίο έχει πάνω από δύο χιλιάδες αποφοίτους λογιστές σε όλη τη χώρα, είναι ένα τμήμα στο οποίο λειτουργεί ένα πολύ δυνατό μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το οποίο έχουν αποφοιτήσει πάνω από εκατόν πενήντα φοιτητές και η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη όπως επίσης, τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί και διδακτορικό πρόγραμμα. Επίσης είναι άρτια συνδεδεμένο με την οικονομία της περιοχής μας και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά συνέδρια.»

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο: