Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

08|11|2021
Κώστας Μπάρκας: Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει το θάρρος να ανοίξει την συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, δεν είμαστε απλά στα όρια να ξεφύγει. Είναι το τέταρτο συνεχόμενο ρεκόρ κρουσμάτων, έχουμε την απώλεια άνω των εξήντα συνανθρώπων μας, άρα η κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο.», ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή «Briefing» του Τηλεοπτικού Σταθμού Action24.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κ. Γκάγκα, ο κ. Μπάρκας τόνισε «Η κ. Γκάγκα είπε ότι σε λίγο οι ΜΕΘ θα κάνουν επιλογή περιστατικών, είτε κορωνοϊού είτε άλλων παθήσεων. Εδώ λοιπόν η κατάσταση πάει να χαθεί, βγάζοντας τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν και άλλα νοσήματα εκτός συστήματος υγείας. Οι εικόνες των ανθρώπων με κορωνοϊό να είναι στους διαδρόμους των νοσοκομείων είναι αυτό που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, οι εικόνες του ΕΚΑΒ να περιμένουν στη Θεσσαλονίκη στην ουρά για βάλουν περιστατικά κορωνοϊού στα νοσοκομεία είναι επίσης μια εικόνα, η οποία δεν διαψεύστηκε από πουθενά, ενώ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ λέει ότι δεν έχουμε πλέον Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και εδώ έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει βάλει έναν αντιεμβολιαστή Υπουργό Υγείας. Ο ίδιος ο κ. Πλεύρης είπε, ότι δεν μπορεί να πείσει κανέναν να εμβολιαστεί άρα είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να συνδράμει στο εμβολιαστικό κίνημα. Έχουμε πάνω από δεκαέξι χιλιάδες νεκρούς, καθώς και τις εκτιμήσεις ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε τέσσερις χιλιάδες επιπλέον και η κυβέρνηση λέει ότι δεν θα πάρουμε κανένα μέτρο. Δεν έχει προσλάβει ούτε έναν υγειονομικό και έχει χάσει τον έλεγχο της διαχείρισης της πανδημίας.»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μπάρκας πρόσθεσε ότι «Έχουμε ζητήσει τα πρακτικά της επιτροπής, ώστε να δούμε τι λέει και να κάνουμε τις ανάλογες προτάσεις. Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε τι λέει καθώς η κυβέρνηση αρνείται να δώσει τα πρακτικά στη δημοσιότητα. Να σας θυμίσω επίσης ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μέχρι εδώ. Θέλω να αφήσω απ έξω την προσωπική αντιπαράθεση γιατί βρισκόμαστε στο «και δέκα». Αυτό που είπε ο κ. Ξανθός σήμερα είναι ότι η χώρα έχει μπροστά της ένα ακόμα κύμα ακόμα σκληρότερο από αυτό του περσινού χειμώνα, έχοντας εκτός κάποιες χιλιάδες ανθρώπους της υγείας, γιατί οι ίδιοι δεν θέλανε να εμβολιαστούν και η κυβέρνηση τους έβγαλε εκτός συστήματος υγείας. Η Νέα Δημοκρατία είχε πει ότι στα κενά αυτά θα κάνει προσλήψεις και δεν έκανε ούτε μία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία και καλό θα ήταν να αποχωρήσει από την διακυβέρνηση της χώρας.»

Κλείνοντας ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στις αναφορές κυβερνητικών στελεχών για «παγίδα» με την απλή αναλογική, λέγοντας «Παγίδα δεν υπάρχει όταν το Σύνταγμα επιτάσσει, ότι οι λειτουργίες γίνονται με το σύστημα το οποίο ψηφίζει μια κυβέρνηση. Φαντάζομαι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θεωρούν παγίδα το Σύνταγμα της χώρας. Άλλωστε η κρίση του 2010 ξεκίνησε από αυτοδύναμες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που είχαν τη διακυβέρνηση από το 73 και μετά, άρα θα πρέπει να ανατρέψουμε το επιχείρημα αυτό όσον αφορά τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις.»

 

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο: