Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

09|12|2019
Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μέσω της χρησιμοποίησης των κατασταλτικών μηχανισμών, καταστρατηγεί πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα

Την καταστρατήγηση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, που βιώνει η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα, μέσω της υιοθέτησης της καταστολής από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να καμφθούν οι αντιδράσεις της κοινωνίας, ανέδειξε σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 'Πρίσμα' Πρέβεζας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά «όλες οι κυβερνήσεις έχουν μια περίοδο χάριτος. Άρα η κυβέρνηση έχει ακόμα κάποιο πολιτικό χρόνο. Παρόλα αυτά, δεν ξεχνιούνται όσα έλεγε προεκλογικά για το μεταναστευτικό, ή για τις φοροαπαλλαγές για τη μεσαία τάξη. Έχουμε ζητήματα για να ασκήσουμε κριτική στην κυβέρνηση, εκτός των παραπάνω, όπως η περικοπή της 13ης σύνταξης, το μέρισμα που φέτος δίνεται στο 1/4 αυτών που δινόταν πέρυσι, τα ψέματα γύρω από τα πτυχία του Υφυπουργού Εξωτερικών.».

Για το ζήτημα του προσφυγικού και τα όσα με ευθύνη της κυβέρνησης αφήνονται αδιευκρίνιστα στις τοπικές κοινωνίες, ο κ. Μπάρκας επισήμανε ότι ούτε και ο ίδιος έχει κάποια ενημέρωση από αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση. «Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης της κοινωνίας, πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μην εμφανιστούν φαινόμενα, όπως σε άλλες τοπικές κοινωνίες της χώρας, τα οποία δεν συνάδουν με την πολιτική και κοινωνική σκέψη και ήθος της κοινωνίας της Πρέβεζας.».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον τρόπο στελέχωσης της δημόσιας διοίκησης από κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όταν προεκλογικά υποσχόταν αξιοκρατία και τοποθέτηση «αρίστων». Όπως σημείωσε «Μόνο μειδίαμα προκαλεί ο τρόπος επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων από τη Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία μας έλεγε για αξιοκρατία και για αρίστους και τώρα βλέπουμε τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άρτας Διοικητή στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και τον πρώην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Πρέβεζας Διοικητή στο Νοσοκομείο της Άρτας. Μπορεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έγιναν λάθη ως προς την επιλογή στελεχών που θα αναλάβουν θέσεις στη δημόσια διοίκηση, όμως στην περίπτωση της επιλογής Διοικητών στα Νοσοκομεία, για παράδειγμα, πάνω από το 85% των επιλογών μας είχαν σχέση με το Σύστημα Υγείας της χώρας μας, ή είχαν σπουδές σχετικές με τη διοίκηση Μονάδων Υγείας.».

Αναφερόμενος στη στρατηγική διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπάρκας δήλωσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την κυρίαρχη δύναμη που καλύπτει την Αριστερά και την Κεντροαριστερά, με βάση και το αποτέλεσμα των εκλογών, έχοντας απέναντι τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι ήθελαν στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι διευρύνσεις ιστορικά χαρακτηρίζονται από καλές και κακές επιλογές. Είναι μια διαδικασία που δεν τελειώνει, είναι μια δυναμική, συνεχής διαδικασία. Είναι προφανές ότι είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Να θυμίσω σε όσους μιλούν για αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από τη διεύρυνσή του προς το κέντρο, ότι το ΠΑΣΟΚ είχε τρεις ηγεμονικές τάσεις στα συνέδριά του. Τα κόμματα που σέβονται τον εαυτό τους χαρακτηρίζονται από διαρκή διάλογο στα όργανα και στις προβλεπόμενες διαδικασίες. Για μένα το ζήτημα δεν είναι τόσο οι άνθρωποι που ήρθαν, όσο οι άνθρωποι που δεν έχουν έρθει ακόμη και μιλούν θετικά για εμάς.», ανάφερε καταλήγοντας ο κ. Μπάρκας.

Ακούστε σχετικά στον παρακάτω σύνδεσμο: