Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

29|10|2020
Κώστας Μπάρκας: Η κυβέρνηση αυτό που τελικά έκανε για την πανδημία ήταν να σπαταλήσει τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι και οι περιορισμοί για την Ελληνική Κυβέρνηση δεν υπάρχουν, με την έννοια ότι έχουν αρθεί εδώ και περίπου έξι μήνες, λόγω της ύπαρξης της πανδημίας. Η αναφορά ότι η κυβέρνηση κάνει ότι είναι να κάνει, για να στηρίξει οικονομικά τους πολίτες, σε περιορισμένο πλαίσιο, δεν ισχύει.», ανέφερε, μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Τηλεοπτικού Σταθμού Open, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, ακυρώνοντας ουσιαστικά το επιχείρημα των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας περί περιορισμένου οικονομικού πλαισίου και ως εκ τούτου μειωμένων δυνατοτήτων για την ουσιαστική ενίσχυση, τόσο των εργαζόμενων και επιχειρήσεων, όσο και βασικών δημόσιων υποδομών, όπως το Σύστημα Υγείας και οι Μεταφορές, που δοκιμάζονται από την πανδημία.

Ο κ. Μπάρκας σημείωσε τις ευθύνες που καταγράφονται από την αδυναμία εν τέλει της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το lockdown, την περασμένη Άνοιξη προς όφελος συνολικά της κοινωνίας. «Η κυβέρνηση αυτό που τελικά έκανε ήταν να σπαταλήσει τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία. Να σας θυμίσω ότι η κοινωνία προφανώς υπάκουσε σε ένα γενικευμένο lockdown τριών μηνών, που αυτό επέφερε ό,τι επέφερε στην ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να θωρακίσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Δεν έχει κάνει ούτε μία πρόσληψη. Επίσης, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα, όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία ήξερε ότι θα χρησιμοποιούσε ο κόσμος για να πάει στη δουλειά του. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση ήταν να ακυρώσει έναν διαγωνισμό για την προμήθεια 750 λεωφορείων και τρόλεϊ, τον οποίο είχε ξεκινήσει η «ανάλγητη» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με ευθύνη του κ. Καραμανλή και του κ. Μητσοτάκη ακυρώθηκε.».

Ο κ. Μπάρκας, συνοψίζοντας τη θέση του για την πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην τροπή που παίρνει η διαχείριση του κορωνοϊού στη χώρα, ανέφερε ότι «Θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να αντιληφθεί ότι φέρει την απόλυτη ευθύνη. Αναφέρουν τα διάφορα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν έκανε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσουμε στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι εκλογές έγιναν πριν από ενάμισι χρόνο περίπου και τη διακυβέρνηση της χώρας την έχει η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία φέρει την απόλυτη ευθύνη για τα δεινά που τραβάμε αυτή τη στιγμή και δεν νομίζω να θεωρεί κάποιο στέλεχός της, ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι στις Σέρρες, για παράδειγμα, σε ένα Γηροκομείο έχουμε πολλαπλά κρούσματα και δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος από κανέναν, κανένα τεστ, ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο από αυτή την κρίση.».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω οπτικό υλικό: