Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

02|12|2020
Κώστας Μπάρκας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων - Ο κ.Μητσοτάκης οφείλει να διεκδικήσει και να πετύχει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας

«H στάση πολλών χωρών της Ευρώπης δείχνει ότι υπάρχει η τάση να διεκδικήσουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας» ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Μπάρκα, στην τηλεοπτική εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Τηλεοπτικού Σταθμού BlueSky. «Εγώ θα σας έλεγα να κρατήσουμε μικρό καλάθι, καθώς αυτή η φαινομενική αλλαγή στάσης από πλευράς της Τουρκίας ενδεχομένως να πείσει κάποιους από τους εν δυνάμει συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς από την πλευρά μας ευελπιστούμε αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεκδικεί και για την Ευρώπη.»

Αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και στους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης ο κ. Μπάρκας τόνισε: «Η κατάσταση έχει ξεφύγει και αυτό οφείλεται στην εγκληματική αβελτηρία της κυβέρνησης να «αποκρούσει» το δεύτερο κύμα. Σας θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε τον Ιούνιο για μια covid - free χώρα, ενώ δεν θωρακίσαμε το σύστημα υγείας έτσι ώστε να προστατέψουμε τουλάχιστον τους πολίτες μας. Βρισκόμαστε σε τέτοια κατάσταση, λόγω των εγκληματικών χειρισμών της κυβέρνησης και δυστυχώς σπάμε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μιλούσε για ατομική ευθύνη, κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό βγάζοντας φωτογραφίες στην Πάρνηθα τάχα αθλούμενος, καταλαβαίνω ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι εξαιρείται του νόμου, όμως ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται η άθληση άνω των τριών ατόμων. Ντρέπομαι για τον πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος δεν σέβεται τον ρόλο του, κουνώντας το δάχτυλο στους πολίτες, οι οποίοι είναι δύο μήνες κλεισμένοι και κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό. Η πανδημία δεν πάει καλά και εμείς δεν πρέπει να δίνουμε λάθος μηνύματα.».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο: