Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

09|12|2020
Κώστας Μπάρκας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταλήξει στο ύψος των χρημάτων που θα δοθούν σε κάθε χώρα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

«Αυτό που βγήκε από τη Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καταλήξει ακόμα στο ύψος των χρημάτων που θα δοθούν σε κάθε χώρα μέσω του πακέτου του Ταμείου Ανάκαμψης», ήταν η απάντηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στη Δημοτική Ραδιοφωνία Ιωαννίνων, ερωτώμενος για το τι αποκόμισε από την Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης με θέμα «επιλεξιμότητα των δαπανών από τον κλάδο της Υγείας, που θα ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης» που συζητήθηκε την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στη Βουλή. «Ο κ. Υπουργός δεν γνωρίζει αν θα μπουν στην πρόταση της ελληνικής πλευράς, ως επιλέξιμη δαπάνη, η ανέγερση δομών Υγείας σε όλη την Ελλάδα. Εμένα με ενδιέφερε το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, το οποίο γνωρίζετε καλά ότι είναι ίσως το αρχαιότερο κτηριακά Νοσοκομείο της χώρας. Αυτό που ακούγεται από κυβερνητικά στελέχη, ότι ένα έργο θα ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, είναι έωλο, καθώς ακόμα συζητούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ύψος των χρημάτων», ενώ πρόσθεσε «Εμείς αυτό που θα κάνουμε σαν Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να κάνουμε μια συνολική πρόταση που θα αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης και εκεί θα εντάξουμε προτάσεις που είχαμε κάνει στο Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης στα Γιάννενα το 2018. Έχει ήδη γίνει μια σύσκεψη στην Πρέβεζα, παρουσία όλων των φορέων, όπου συμφωνήθηκε ότι η ανέγερση νέου Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου αποτελεί προτεραιότητα. Οποιαδήποτε συζήτηση ξεκινά, όσον αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου θα πρέπει να ξεκινά με το Νοσοκομείο της Πρέβεζας πρωτίστως και από εκεί και πέρα και άλλα έργα όπως για παράδειγμα οι οδικοί άξονες».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα των αστυνομικών, τονίζοντας ότι «Δεν υπάρχει διάσταση απόψεων, ο καθένας καταλαβαίνει ότι πρέπει να στηριχθούν όλες οι ομάδες ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται στον πυρήνα της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, αλλά από τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να δώσει το επίδομα Χριστουγέννων σε όλους του υγειονομικούς και το δώρο σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στο σύνολό του, θα πρέπει να αποφασίσει και να πράξει αν θα βοηθήσει όσους βρίσκονται στον πυρήνα της κρίσης και όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας».

 Ακούστε σχετικά στο παρακάτω ηχητικό: