Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

21|04|2021
Κώστας Μπάρκας: Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πρότεινε το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα από ό,τι ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ η εστίαση έπρεπε να ανοίξει νωρίτερα και όχι μετά το Πάσχα, όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης, ώστε να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού στα πεζοδρόμια» ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του τηλεοπτικού σταθμού ΚΟΝΤΡΑ, ενώ αφήνοντας αιχμές για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού πρόσθεσε «Θεωρώ ότι η κυβέρνηση κάνει πράγματα στον αντίποδα όσων έπρεπε να κάνει ώστε να διαχειριστεί την πανδημία την ημέρα μάλιστα που έχουμε ρεκόρ διασωληνωμένων, αύξηση των κρουσμάτων και αύξηση της ανεργίας. Η κυβέρνηση επί της ουσίας έχει χάσει τον τρόπο της διαχείρισης της πανδημίας, άλλα λέει το πρωί, άλλα λέει το μεσημέρι και άλλα κάνει το βράδυ, τα σχολεία (σ.σ. λύκεια) τα άνοιξαν και την επομένη τα έκλεισαν, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που παρατηρήθηκαν και θεωρώ ότι υπάρχει μια σύγκρουση απόψεων.». Παράλληλα, ο κ. Μπάρκας τόνισε «οι λοιμωξιολόγοι λένε, ότι οι εικόνες με τα γεμάτα πεζοδρόμια και πλατείες μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση των κρουσμάτων, τη στιγμή μάλιστα που έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων, ενώ υπάρχουν περίπου εκατό διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και οι ίδιοι οι ιατροί λένε, ότι διώχνουν τα περιστατικά από τα νοσοκομεία που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Η κυβέρνηση έχει κακές αντιδράσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα λύκεια, τα οποία έκλεισαν δύο μέρες μετά το άνοιγμα τους.».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του τουρισμού, λέγοντας ότι «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει κανέναν εργαζόμενο με τον τρόπο που η ίδια άνοιξε πέρυσι τον τουρισμό. Πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι περάσαμε την δυσκολία του κορωνοϊού, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ. Είχαμε το άνοιγμα χωρίς τεστ στους ανθρώπους που μπήκανε στην χώρα μας με συνέπεια την αύξηση των κρουσμάτων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έκανε το παραμικρό για να στηρίξει την μικρομεσαία επιχείρηση και τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει τα εισοδήματά τους. Η δική μου πληροφόρηση είναι, ότι έχει ρίξει ελάχιστα χρήματα από αυτά που απαιτούνται για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις. Οι μισές και πλέον επιχειρήσεις δεν θα καταφέρ?ουν να ανοίξουν ξανά, κάτι που αναφέρουν οι ίδιοι οι φορείς, όπως και πολλοί εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι οποίοι έχουν να κάνουν μεροκάματο πάνω από ένα χρόνο και είναι αφημένοι στην τύχη τους. Δεν γίνεται να λέμε ότι βοηθάμε την οικονομία και να υπάρχουν εργαζόμενοι σε αναστολή που ζουν με τα 534 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ένα σωρό προτάσεις ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανοίξουν και να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι.»

 

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο: