Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

03|12|2020
Κώστας Μπάρκας: Επί ξύλου κρεμάμενες οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί ραγδαίας ανάπτυξης το 2021

«Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, ότι θα έχουμε μια ραγδαία ανάπτυξη το 2021, η οποία θα «ισοφαρίσει» την ύφεση του 2020 δεν πατάει σε πραγματικά στοιχεία» ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό "Κανάλι Ένα Πειραιά". Όπως επιπλέον σημείωσε, «Ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν για την ύφεση και την ανάπτυξη», ενώ άφησε αιχμές και για τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας «Εγώ καταλαβαίνω την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη που πέφτει μέσα στις «λακκούβες» και τις αναλήθειες τις οποίες λέει και αυτός και οι υπουργοί του. Μακάρι η χώρα να έχει ανάπτυξη 10% του χρόνου, όμως αυτές οι μελέτες δεν προκύπτουν από πουθενά».

Ερωτώμενος για τα προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, που παρουσιάστηκαν στους οικονομικά ασθενέστερους και κορυφώθηκαν με την μηνυτήρια αναφορά των Ρομά στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο κ. Μπάρκας σχολίασε: «Εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε καταθέσει προτάσεις και αυτό που ακούγεται σωρηδόν στη δημόσια συζήτηση, ότι δεν τον κάναμε είναι ένα ακόμα ψέμα. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με την τηλεκπαίδευση και το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να το είχε οργανώσει καλύτερα, έτσι ώστε να υπάρχει σε κάθε νοικοκυριό τουλάχιστον ένα μέσο για την ισότιμη πρόσβαση στα σχολεία. Η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με κοινωνικές ομάδες τις οποίες μάλλον θεωρεί "πλέμπα" και χαμηλού επιπέδου».

Κλείνοντας, αναφερόμενος στη δυσμενή κατάσταση στα εργασιακά, ο κ. Μπάρκας πρόσθεσε ότι «Ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης είναι αυτός ο οποίος νομοθέτησε την απλήρωτη υπερωρία και ψήφισε η Νέα Δημοκρατία. Εμείς κάναμε παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ελληνική Βουλή, όσον αφορά στη διαδικασία της τηλεργασίας, όπου υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα που εναντιώνονται στα Συνταγματικά Δικαιώματα των εργαζομένων, ώστε να δούμε ζητήματα τα οποία προσκρούουν σε νόμους, οι οποίοι έχουν να κάνουν με το σεβασμό της προσωπικότητας και ιδιωτικότητας.».

Ακούστε σχετικά στο παρακάτω απόσπασμα: