Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

13|12|2021
Κώστας Μπάρκας: Αυτό που θέλει το αντί - ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο να δημιουργήσει είναι μια φαιδρή εικόνα, ότι με την εκλογή ενός νέου προέδρου σε ένα άλλο κόμμα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν

«Να πω συγχαρητήρια στον κ. Ανδρουλάκη για την εκλογή του. Νομίζω ήταν μια δημοκρατική διαδικασία ενός κόμματος, το οποίο τοποθετεί τον εαυτό του στο κέντρο και την αριστερά, παρ' όλα αυτά δεν ανησυχούμε» ήταν η τοποθέτηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστα Μπάρκα, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Τηλεοπτικού Σταθμού OPEN, αναφερόμενος στην εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Παράλληλα, ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι «Ο κ. Ανδρουλάκης θα κριθεί από εδώ και πέρα για τις θέσεις που θα πάρει ως αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής. Οι τελευταίες εκλογές, το 2019, τοποθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ ηγεμονικά στην θέση της εκπροσώπησης της κεντροαριστεράς με ποσοστό 32%. Νομίζω, ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις του συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές ενός άλλου κόμματος, δείχνει την τάση του Αντί - ΣΥΡΙΖΑ μετώπου να διεμβολιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που, νομίζω, δεν μπορεί να γίνει. Βεβαίως πρέπει να κάνουμε πράγματα και εμείς, να ανοίξουμε περισσότερο το κόμμα μας, να δεχόμαστε περισσότερο την κριτική, να βγούμε στην κοινωνία και να μιλήσουμε μαζί της παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα».

Απαντώντας σε ερώτηση, όσον αφορά τις καταγγελίες για VIP - ΜΕΘ ο. Μπάρκας τόνισε «Εμείς δεν υιοθετήσαμε άκριτα κάποιες καταγγελίες ανώνυμων, που αναφέρονται σε VIP Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά στις καταγγελίες που έγιναν από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΟΕΝΓΕ, των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργάνων ιατρών και νοσοκομειακών όλης της χώρας, που αναφέρουν ότι έχουν παρατηρηθεί τέτοιου είδους φαινόμενα ανθρώπων, που ενώ υπάρχουν ασθενείς στους διαδρόμους εκείνοι βρήκαν μονάδα εντατικής θεραπείας».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του κ. Μπάρκας απάντησε στις νύξεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας περί απουσίας στρατηγικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την δική του πολιτική στρατηγική, προσπαθώντας να βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο που έχει πληγεί περισσότερο από την υγειονομική κρίση. Έχουμε φτάσει στους δεκαεννιά χιλιάδες νεκρούς και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, θα τα αναδεικνύουμε και αυτά όπως και τις θέσεις μας, τις οποίες εδώ και ενάμισι χρόνο καταθέτουμε στον δημόσιο διάλογο και ο κ. Μητσοτάκης δεν ακούει» ενώ παράλληλα σχολίασε και τις δημοσκοπήσεις λέγοντας «Όταν εδώ και δέκα μέρες, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αποτελέσματα σε μία εσωκομματική διαδικασία τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με τα αποτελέσματα, όπως αυτά αποτυπώθηκαν, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο πως γίνονται οι μετρήσεις των δημοσκοπήσεων.»

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο: