Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

21|05|2021
Κώστας Μπάρκας: Από τις περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, που έλεγε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, στην απλήρωτη εργασία και στα δωδεκάωρα του Νομοσχεδίου Χατζηδάκη

Τον τρόπο αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τα εργασιακά, ανέπτυξε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού «Βήμα Τηλεόραση Ιωαννίνων», ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας, «Οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις ενημέρωσης, που πραγματοποιεί αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη λογική να ενημερώσουμε τον κόσμο για το τι θα έρθει από το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζεται από επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Η Νέα Δημοκρατία καταρρίπτει δικαιώματα εργαζομένων αιώνων, θέλει να φέρει μια πραγματικότητα, η οποία αναφέρει ότι θα έχουμε εργαζόμενους που θα δουλεύουν περισσότερες ώρες και θα αμείβονται λιγότερο. Δηλαδή, από το αρχικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας, που προεκλογικά έλεγε, ότι θα δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, έχουμε το Νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη, όπου κάνει επίθεση στο οχτάωρο, νομοθετεί τη δωδεκάωρη εργασία, αυξάνει τις ώρες υπερωρίας χωρίς να πληρώνονται. Είναι η συνέχεια των νομοθετημάτων της Νέας Δημοκρατίας, που κάνει την κρίση της πανδημίας ευκαιρία και νομοθετεί ρυθμίσεις εναντίον των εργαζόμενων. Να σας θυμίσω ότι είναι σε ισχύ Νόμος, που ψηφίστηκε επί Υπουργίας του κ. Βρούτση, ο οποίος αναφέρει ότι εργαζόμενοι που λείπουν από την εργασία τους λόγω κορωνοϊού, οφείλουν να εργαστούν με απλήρωτες υπερωρίες, ώστε να αναπληρώσουν τις δεκαπέντε μέρες που έλειψαν. Η «Έκθεση Πισσαρίδη» θα είναι «παράδεισος» μπροστά σε αυτά που έχει καταθέσει στη διαβούλευση το Υπουργείο Εργασίας. Εμείς, αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να σπάσουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ, θέλει να περάσει από τη Βουλή νομοσχέδια χωρίς να γίνει ευρεία συζήτηση με τους φορείς, τους εργαζόμενους. Εμάς λοιπόν, προτεραιότητά μας είναι να ενημερώσουμε τι έρχεται το επόμενο διάστημα.».

Αναφερόμενος ο κ. Μπάρκας, στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την παρουσία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με φυσική παρουσία στη Βουλή, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη στάση του Προέδρου της Βουλής, που δεν επιτρέπει το άνοιγμα των εργασιών της Ολομέλειας, σημείωσε «Δυστυχώς, με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής, αλλά κυρίως του κ. Μητσοτάκη, η Βουλή έχει να λειτουργήσει περίπου ένα χρόνο. Νομοσχέδια που είναι πάρα πολύ σοβαρά, όπως για την Υγεία, την Παιδεία, για τα «κόκκινα δάνεια», τα οποία έχει πλέον απελευθερώσει η κυβέρνηση και μπορεί να γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Η Νέα Δημοκρατία θέλει και εδώ να κάνει την κρίση ευκαιρία και να λειτουργήσει αντιδημοκρατικά. Εμείς, αυτό που είπαμε είναι, ότι βεβαίως σεβαστήκαμε μέχρι τώρα το γεγονός ότι η Βουλή έπρεπε να λειτουργήσει με κάποια μέτρα. λόγω της πανδημίας. Από τη στιγμή που το σύνολο των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει εμβολιαστεί και η Νέα Δημοκρατία πήρε την απόφαση να ανοίξει τα πάντα, είναι αδιανόητο η Βουλή, «ο Ναός της Δημοκρατίας» να παραμένει κλειστός. Εμείς αυτό που ανακοινώσαμε, είναι ότι οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρούσες και παρόντες στη συζήτηση της Ολομέλειας, τηρώντας βεβαίως τα υγειονομικά πρωτόκολλα.».

Τέλος, σε σχετική ερώτηση για τις εξελίξεις στην Προανακριτική για τον κ. Παππά και αν ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται «στριμωγμένος», ο κ. Μπάρκας ανάφερε «Καθόλου στριμωγμένοι. Ίσα, ίσα, που εμείς θέλουμε να έρθουν όλα στο φως της δημοσιότητας, αλλά να σεβόμαστε το Σύνταγμα και τους Νόμους. Δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κάνει Προανακριτική και επειδή δεν της αρέσουν αυτά που λένε οι μάρτυρες, να διαγράφει πρακτικά. Γιαυτό και εμείς θεωρούμε ότι όλο αυτό το σκηνικό, που έστησε η Νέα Δημοκρατία θα οδηγήσει στην αυτογελοιοποίησή της. Καταλαβαίνω τις «τούμπες» της Νέας Δημοκρατίας σε μια σειρά πραγμάτων, είναι άλλωστε πλέον πολλές. Από μια κυβέρνηση που ελέγχει το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ, είναι λίγο παράδοξο να λέει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχει την ενημέρωση. Αλλά αφού η Νέα Δημοκρατία θέλησε να δημιουργήσει αυτή τη σκόνη, θα πληρώσει κιόλας για αυτή.».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω video: