Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ

21|09|2021
Κώστας Μπάρκας: Απέναντι στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που δυσκολεύεται να βρει δουλειά ή να πληρώσει το ρεύμα

Η παρουσίαση των δύο Προγραμμάτων, που τέθηκαν ενώπιον των πολιτών από βήματος ΔΕΘ, ανέδειξε με τον πιο εμφανή τρόπο που απευθύνεται η Νέα Δημοκρατία, στους λίγους «φίλους και εκλεκτούς» και που ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε σε συνέντευξή του στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «North» ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται από Υπουργούς, όπως ο κ. Σκυλακάκης και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Μπάρκας σημείωσε «Είναι δύσκολη η θέση του κ. Σκυλακάκη. Γιατί εμείς προτάσσουμε άλλου τύπου οικονομικές επεμβάσεις. Ο κ. Σκυλακάκης λέει ότι θα πρέπει να βοηθήσει λίγους και ημετέρους. Εμείς είμαστε με το άλλο κομμάτι της κοινωνίας, που δυσκολεύεται να βρει δουλεία, που δυσκολεύεται να πάει στο σούπερ μάρκετ, ή να πληρώσει το ρεύμα. Ως προς το που θα βρεθούν οι πόροι για να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα αποθεματικό με βάση το οποίο η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα και να αποπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της και να στηρίξει το κοινωνικό κράτος. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η χώρα έχει αυτή τη δυνατότητα. Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και παράλληλα έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, που στέφθηκε με επιτυχία, να ρυθμιστεί το χρέος. Και τώρα η Νέα Δημοκρατία επιχαίρει γιατί μπορεί και δανείζεται με φτηνό χρήμα. Αλλά το ζήτημα που αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα είναι σε ποιους διοχετεύει η Νέα Δημοκρατία αυτούς τους πόρους.».

Ερωτώμενος σχετικά, για το αν το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο, ο κ. Μπάρκας απάντησε μεταξύ άλλων «Είναι ένα πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα. Είναι πράγματα που πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα γιατί περάσαμε μια δύσκολη περίοδο με την πανδημία. Θα περάσουμε μια δύσκολη περίοδο με την οικονομία. Πρέπει η χώρα μας να μείνει όρθια απέναντι στους κινδύνους που βρίσκονται προ των πυλών.

Ακούστε την τοποθέτηση του κ. Μπάρκα στο παρακάτω ηχητικό: