Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

16|11|2020
Κώστας Μπάρκας: Αντισυνταγματική η απαγόρευση των συναθροίσεων από την κυβέρνηση - Το Κιν.Αλ αποφάσισε και διάλεξε πλευρά

«Υπάρχει μια αντισυνταγματική απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας η οποία αφορά μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταλύσει άρθρα του Συντάγματος", ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Τηλεοπτικού Σταθμού BlueSky. 

Ερωτώμενος για τη στάση του Κιν.Αλ, ο κ. Μπάρκας σημείωσε «Αυτό που ειπώθηκε από την μεριά του Κιν.Αλ, ότι υπογράψαμε κείμενο το οποίο λέει να κάνουμε πορεία είναι ένα μεγάλο ψέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε εναντίων των πορειών σε οργανωμένα μπλοκ και υπέρ των υγειονομικών πρωτοκόλλων, γεγονός που αποτυπώνεται και στην ανακοίνωσή μας, ότι μια ολιγομελής ομάδα με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, θα καταθέσει στεφάνι και μετά θα πορευτεί προς την Αμερικανική Πρεσβεία τηρώντας όλα τα μέτρα.», ενώ πρόσθεσε «Η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να θέσει υπό τον «γύψο» την χώρα διότι φοβάται και θέλει να κρύψει όσα έχει κάνει μέχρι τώρα για την πανδημία. Η κυβέρνηση δεν τα πηγαίνει καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας και προσπαθεί να δημιουργήσει έναν εσωτερικό εχθρό. Έχουμε ένα κοινό κείμενο των δυνάμεων της Αριστεράς απέναντί σε αυτή την κατάφωρα αντιδημοκρατική απόφαση, η οποία έθεσε εν αμφιβόλω και στο περιθώριο, δύο άρθρα του Συντάγματος, που όπως γνωρίζετε είναι το βασικό κείμενο της Δημοκρατίας μας και όχι ένα κείμενο το οποίο μπορούμε αυθαίρετα να καταλύουμε. Η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων είναι βαθιά αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική.»

Ολοκληρώνοντας ο κ. Μπάρκας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για την απόφαση του Κιν.Αλ να μην υπογράψει το κοινό αυτό κείμενο, αναφέροντας ότι «Το Κιν.Αλ διάλεξε πλευρά, συμπορεύτηκε με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώς έκανε, εκεί το έχει κατατάξει η ιστορική του διαδρομή. Όμως, το να διαδίδουν τέτοια αισχρά ψέμματα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κόσμο σε πορεία έχει απαντηθεί τόσο από τον πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος με ανακοίνωση του καλεί τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα, όσο και από την γελοιότητα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να καλέσει σήμερα όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να παραβούν μία διάταξη την οποία καλεί να υπερασπιστεί».

Κλείνοντας ο κ. Μπάρκας, ερωτώμενος για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τους πολιτικούς του αντιπάλους ως «Φασίστες» και «Αντιδημοκράτες» με χαρακτηριστική ευκολία απάντησε: «Οι πράξεις τους αυτό δείχνουν, το θέμα της συζήτησης δεν είναι αν θα υπερασπιστούμε εμείς τη Δημόσια Υγεία, αυτό είναι δεδομένο, το έχουμε κάνει από την πρώτη στιγμή και το έχει αναγνωρίσει και η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στη διαχείριση της πανδημίας. Νομίζω είναι πασιφανές και αποδεκτό από όλους. Αυτό όμως που δεν θα αφήσουμε δευτερόλεπτο από τα μάτια μας είναι το Σύνταγμα της χώρας. Δεν είναι ένα κουρελόχαρτο το οποίο μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να το μεταχειρίζεται όπως αυτός νομίζει, το σύνταγμα είναι συγκεκριμένο, ενιαίο που οδηγεί τη χώρα από το 1975 έως σήμερα, έχουν δοθεί μάχες για το Σύνταγμα. Το κείμενο που συντάχθηκε και υπογράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το Μέρα25 πουθενά δεν κάνει λόγο για οργανωμένες πορείες. Αυτό που λέει είναι ότι η κυβέρνηση καταλύει άρθρα του Συντάγματος. Αυτό που λέει το Κιν.Αλ, το οποίο προσπαθεί με ψεύδη να καλυφθεί πίσω από την αδυναμία του, για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε είναι ψέμματα».

Δείτε σχετικά στο παρακάτω video: