Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

09|11|2020
Κώστας Μπάρκας: Αν η κυβέρνηση έκανε ό,τι της έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμη η αντιπολίτευση θα είχαμε αποφύγει το δεύτερο Lockdown

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλη η αντιπολίτευση σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων στην πρώτη φάση, στο lockdown τον Μάρτη, και είχαμε πει ότι θα κάνουμε υπομονή ώστε να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας, Παιδείας και γενικώς το σύστημα που προστατεύει την κοινωνική πλειοψηφία ώστε να μην αναγκαστούμε να πάμε σε ένα δεύτερο lockdown» ανέφερε μεταξύ άλλων σε τοποθέτηση του στην εκπομπή «Ανατρεπτικό Δελτίο» του Τηλεοπτικού Σταθμού Alert TV, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το δεύτερο lockdown, ο κ. Μπάρκας ανέφερε πως «η κοινωνία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων μένοντας σχεδόν τρεις μήνες στο σπίτι, με ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα, περιμένοντας ότι αυτή η κυβέρνηση θα την προστάτευε» ενώ συνεχίζοντας την τοποθέτηση του άφησε αιχμές για τους χειρισμούς της κυβέρνησης τονίζοντας: «Φτάσαμε στις «τρελές» αποφάσεις διαφόρων υπουργείων και της κυβέρνησης που μας οδήγησαν σε ένα δεύτερο lockdown που για εμάς είναι εντελώς αχρείαστο», ενώ πρόσθεσε «Πρέπει να θωρακίσουμε τώρα το σύστημα υγείας, να μην έχουμε άλλες απώλειες ζωών, δυστυχώς έχουμε κυβερνητικά στελέχη που βάζουν σε ζυγαριά πολιτικά ποσοστά σε σχέση με τους νεκρούς» τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει όλα τα κόμματα, για αυτό και ζητάμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για να θωρακίσουμε μαζί την χώρα ώστε να μην πάμε στη λύση των διαδοχικών lockdown που ακούγεται εντόνως το τελευταίο διάστημα».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, με το νέο φιάσκο που παρατηρήθηκε με την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Μπάρκας ανέφερε χαρακτηριστικά «Αρχικά θέλω να απαντήσω στις διάφορες φήμες, για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εμείς έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας με τα προγράμματα «Μένουμε Όρθιοι» 1 και 2. Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θα έπρεπε να απολογούνται, ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης, σε γονείς και μαθητές για τη βάσανο του Υπουργείου Παιδείας και της Υπουργού κα Κεραμέως. Η εταιρία που ανέλαβε το δύσκολο έργο αυτής της πλατφόρμας δεν μπορούσε να αντέξει το βάρος της τηλε-εκπαίδευσης σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ενώ ούτε η κυβέρνηση ενίσχυσε με ένα ποσό ώστε να σταθεροποιήσει την διαδικασία θωρακίζοντας το σύστημα. Είναι η ίδια υπουργός που έλεγε ότι θα δώσει μάσκες στα σχολεία και ακόμα τίποτα, η ίδια υπουργός που, κόντρα στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αύξησε των αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, η ίδια η υπουργός που είχε πάρει την ευθύνη λέγοντας ότι ο ιός δεν κολλάει στα σχολεία και αυτή τη στιγμή έχουμε σχολεία που είναι κλειστά είτε γιατί έχουμε παιδιά ή καθηγητές φορείς. Είναι ακόμα μια ήττα της κα Κεραμέως στη σωρεία προβλημάτων του Υπουργείου Παιδείας.»

Δείτε σχετικά στο παρακάτω βίντεο: