Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ

25|10|2021
Κώστας Μπάρκας: Θέλουμε μια αστυνομία, που να δίνει ασφάλεια στον κόσμο και όχι να συσσωρεύει περισσότερο φόβο στην κοινωνία

«Θέλουμε μια αστυνομία, η οποία να δίνει ασφάλεια στους πολίτες και όχι να συσσωρεύει περισσότερο φόβο στην κοινωνία. Θέλουμε μια αστυνομία, που να στέκεται δίπλα στον πολίτη, που να προλαμβάνει τα όποια δεινά μπορούν να προκληθούν και όχι να είναι τιμωρός» σημείωσε στην τοποθέτησή του, αναφερόμενος στα πρόσφατα δραματικά γεγονότα στο Πέραμα, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Τηλεοπτικού Σταθμού Kontra Channnel ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ειδικότερα, ο κ. Μπάρκας έκανε αναφορά στις ψεύτικες υποσχέσεις που έδινε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά στους πολίτες, περί «Νόμου και Τάξης», όταν αυτή τη στιγμή δυστυχώς δεν έχει εμπεδωθεί κλίμα ασφάλειας. Παράλληλα, ο κ. Μπάρκας κατήγγειλε τη στάση του Πρωθυπουργού, που αφήνει τον Υπουργό Ανάπτυξης να ευτελίζει βασικές αρχές του Συντάγματος, όταν χωρίς καμία αρμοδιότητα κάνει διαφόρων ειδών κρίσεις, με σκοπό τη φθηνή ψηφοθηρία. «Η αντισυνταγματική προτροπή Υπουργού, ο οποίος τρέχει περισσότερο από τα γεγονότα και κάνει παρέμβαση ο ίδιος, θεωρώντας ότι ένα τέτοιο περιστατικό είναι χώρος για ψηφοθηρία, δυστυχώς δεν περιποιεί τιμή για το Σύνταγμα, αλλά κυρίως για την κυβέρνηση. Σε μια κανονική χώρα ήδη θα είχε παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αλλά δυστυχώς επειδή διοικούμαστε από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, τέτοιες παρεμβάσεις θεωρούν ότι πρέπει να γίνονται», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Μπάρκας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες του θανατηφόρου επεισοδίου στο Πέραμα.