Κωνσταντίνος Μπάρκας
Βουλευτής Ν.Πρέβεζας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

07|07|2021
Δήλωση Κώστα Μπάρκα για την Ερώτηση του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Πρέβεζας, Στέργιου Γιαννάκη, σχετικά με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας

Τη στιγμή που χωρίς να έχει καταλαγιάσει η πανδημία, σε μια περίοδο που έχουμε κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και ανακοίνωση νέων μέτρων, ο εμμονικός με τον νεοφιλελευθερισμό Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να προχωρήσει στην ουσιαστική στήριξη και αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προαναγγέλλει συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων και υγειονομικών μονάδων, με πρώτα «θύματά του» περιοχές, όπως η Πρέβεζα, η Βόνιτσα και η Λευκάδα. Οι ίδιοι οι βουλευτές του ξεσπούν απέναντι σε όσα δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της Υγείας. Οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές με ανακοινώσεις τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Κικίλια, αναδεικνύουν τη δυσλειτουργία του «επιτελικού» κράτους, το οποίο έχτισαν με «άριστους- αρεστούς» και τον κομματικό στρατό των μετακλητών. Το αφήγημα των «αρίστων», όπως δομήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δεν είναι τίποτε άλλο από διορισμοί κομματικών στελεχών και φίλων του, καταρρέει μέρα με τη μέρα. Από τη μία έχουμε τον κυβερνητικό Βουλευτή Καστοριάς, Τζηκαλάγια, που παρεμβαίνει στους διορισμούς στο νοσοκομείο του Νομού του και από την άλλη έχουμε τις ανακοινώσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που ζητούν την αποπομπή των διορισμένων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διοικητών των νοσοκομείων.

Η χώρα πλέον χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης και πολιτικής, με μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα στρέψει το βλέμμα της στο συμφέρον των πολιτών, που έχουν ανάγκη από ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας για τη διαχείριση κρίσεων, όπως η πανδημία, με επαρκώς στελεχωμένες σύγχρονες υγειονομικές δομές και όχι μια νεοφιλελεύθερη δεξιά κυβέρνηση, όπως αυτή του κ. Μητσοτάκη, που μόνο στόχο έχει τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και την υποβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας, προς όφελος των ιδιωτών φίλων του.